TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Fujifilm instax mini 40

Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.

För att göra förvirringen total är Fujifilms nya instax mini 40-kamera en ny version av den redan befintliga mini-upplagan av Fujifilms ögonblickskameror.

Vilket innebär att under den klassiska retro-designen finns en instant-kamera 35 mm brännvidd, helautomatisk exponering, inbyggd blixt och en pytteliten selfie-spegel bredvid linsen.

 

Foto: Fujifiilm

Instax mini 40 är en väldigt enkel kamera med ramsökare och en fiffig funktion för att ta närbilder: man drar bara försiktigt i linsen när kameran är påslagen.

Foto: Fujifiilm

Tillsammans med kameran, som kostar en tusenlapp, lanserar Fujifilm en ny filmvariant, ”Contact Sheet”, där ramen runt motivet ser ut som de gamla kontaktarken som ofta gjordes av filmrullar.

Filmen utökar urvalet av instant-film till instax-serien och säljs kassetter med 10 bilder för 110 kronor.

Både kameran och den nya Contact Sheet-filmen släpps 21 april.

Instax.se

Fujifilm instax mini 40
Foto: Fujifiilm

LB+ ERBJUDANDE: 1 vecka för 19 kr
Få full tillgång till ljudochbild.se, testarkiv med fler än 6 000 tester, fördelsklubb, guider, nyheter, recensioner av filmer och TV-serier, och mycket mer.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.