Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Fujifilm instax mini 40

Fujifilm lanserar instant-kamera och ny Contact Sheet- film.

För att göra förvirringen total är Fujifilms nya instax mini 40-kamera en ny version av den redan befintliga mini-upplagan av Fujifilms ögonblickskameror.

Vilket innebär att under den klassiska retro-designen finns en instant-kamera 35 mm brännvidd, helautomatisk exponering, inbyggd blixt och en pytteliten selfie-spegel bredvid linsen.

 

Foto: Fujifiilm

Instax mini 40 är en väldigt enkel kamera med ramsökare och en fiffig funktion för att ta närbilder: man drar bara försiktigt i linsen när kameran är påslagen.

Annons

Foto: Fujifiilm

Tillsammans med kameran, som kostar en tusenlapp, lanserar Fujifilm en ny filmvariant, ”Contact Sheet”, där ramen runt motivet ser ut som de gamla kontaktarken som ofta gjordes av filmrullar.

Filmen utökar urvalet av instant-film till instax-serien och säljs kassetter med 10 bilder för 110 kronor.

Både kameran och den nya Contact Sheet-filmen släpps 21 april.

Instax.se

Annons
Fujifilm instax mini 40

Foto: Fujifiilm

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.