TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

DJI RS 3 Pro och RS 3

DJI RS 3 Pro är anpassad för systemkameror.

forfatter
Publicerad 2022-06-21 - 18:40

Den kinesiska drönartillverkaren är också bland de bästa på gimbals. De flesta av dem är anpassade till mobiler och actionkameror, men de två nya DJI RS 3 Pro och RS3, är gjorda för stora systemkameror.

De två är relativt lika, men där RS 3 klarar kameravikt upp till tre kilo kan man hänga upp till 4,5 kilo på DJI RS 3 Pro.

竖拍 DSC09376
DJI RS 3

Du kan låsa gimbalen eller låta den stabilisera kameran i flera axlar, och som bilden visar kan du också växla till höjdformat. Ett tryck på låsknappen aktiverar stabilisatorn, som roterar på plats på ynka sekunder. DJI säger att RS 3 har 20 procent bättre prestanda än sin föregångare RS 2, och den ska vara snabbare och stabilare än tidigare. Den har också en SuperSmooth-funktion som är lämplig för stabilisering av kameror med längre brännvidder än 100 mm.

蓝牙快门DSC09223
DJI RS 3

Den har också en 1.8-tums OLED-pekskärm och har upp till 12 timmars batteritid, med stöd för PD 18W snabbladdning. RS 3 är prissatt till 6 190 kronor. RS 3 Combo med fokusmotorutrustning kostar 7 990 kronor.

DJI RS 3 Pro

斯坦尼康
DJI RS 3 Pro

Den större RS 3 Pro är tillverkad av kolfiber, vilket håller vikten nere, och den har en axelarm som är anpassad till proffskameror som Sony FX6, Canon C70 eller RED Komodo. Här får du också LiDAR Range Finder, som du kan använda för att styra manuella objektiv, och med det inbyggda ActiveTrack Pro-chipet kan du få autofokus även med manuella objektiv.

RS 3 Pro kostar 9 790 kr, medan RS 3 Pro Combo med fokusmotor kostar 12 490 kronor.

DJI Transmission

一体化接受监看
DJI Transmission

Den här är lite mer speciell. Transmission är en skärmbaserad och trådlös monitor med inspelning och kamerakontroll. Den använder DJI Ronin 4D:s avancerade videoöverföringsteknik och kan skicka data på avstånd upp till 6 kilometer med ultralåg fördröjning, enligt DJI. Inspelningar kan överföras i 1080/60p med 16-bitars /48 kHz ljud.

Transmission Combo kommer att finnas tillgänglig från september och kostar strax under 26 000 kronor.

加长碳纤维轴臂
Från och med augusti kommer Ronin 4D att stödja Apple ProRes 4444 XQ-kodec – den bästa Apple ProRes-codec för 4:4:4:4 bildkällor.

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+. Med LB+ får du tillgång till allt innehåll på ljudochbild.se

Kolla också in testet av DJI:s lysande Mavic 3 drönare:

DJI Mavic 3 Fly More Combo

Flygande video i professionell kvalitet

DJI Mavic 3 är kameradrönaren för erfarna som har höga kvalitetskrav.

Lämna en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
MSI RTX 40: Nya prisbelönta serier med bärbara datorer

Ta språnget till en helt ny nivå med de senaste grafikkorten i GeForce RTX 40-serien och 13:e generationens Intel® Core™-processorer.

lbpluss
Telezoom för Leica SL Relativt prisvärd zoom för naturfotografer.
lbpluss
Drönare for Reels-videor En liten detalj skiljer DJI Mini 3 från andra drönare.
lbpluss
Det här objektivet ger tvättäkta biofilm Hur får Hollywoodfilmer sitt dramatiska och filmiska utseende? Svaret är anamorfiska objektiv. Det här från Sirui har dessutom många råd med.
lbpluss
Briljant videokamera för proffs Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 är en sagolik kamera för seriösa filmskapare. Men är den inte lite för lik sin storebror – även prismässigt?
Följ Ljud & Bild