Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

DJI Inspire 3

Ingen leksak för vanligt folk.

Skrivet av / 2023-04-24 - 19:42
DJI Inspire 3

De lättillgängliga och ganska prisvärda drönarna från DJI är både roliga och lätta att flyga. Bilderna blir mycket fina och man kan göra mycket bra videoinspelningar med en Mavic-drönare.

Detta räcker inte alltid för proffsen, som föredrar drönare med andra egenskaper.

Som DJI Inspire 3, en avancerad drönare som inte får flygas av alla. Man måste vara certifierad drönaroperatör för att flyga en Inspire 3, som är utrustad med en 45-megapixel fullbildskamera som kan spela in 8K-video.

Foto DJI

Faktum är att den är utrustad med två kameror, den har nämligen en FPV-kamera med en liten 1/1.8-tums CMOS-bildsensor. Dessutom X9-8K Air gimbal-kameran med utbytbar optik för DJI:s optik med DL-fattning.

Därmed kan man flyga drönaren med googles – VR-glasögon – medan en annan operatör styr gimbalkameran med en separat styrenhet.

Foto DJI

Kameran spelar in video i 8K/25p CinemaDNG eller 8K/75p när man väljer Apple ProRes RAW, och drönaren stöder SSD-lagring, som ingår. Den kan också skjuta 4K/120p slowmotion från hela bildsensorn, också i ProRes RAW, och den har dual native ISO. Där kan man välja 800/4000 ISO för 14-stegs bilddynamik vid 24 eller 25 fps. DJI säger att du också kan få 160/3200 ISO när man filmar i 30 fps. Då överstiger det dynamiska omfånget 13 steg.

DJI DL-optik, 18, 24, 35 och 50mm. Foto DJI

 

Inspire 3 använder vad DJI kallar Real-Time Kinematic (RTK), som håller drönaren helt stabil i en vald position, och RTK kan också användas för att hålla drönaren stabil på en vald rutt under flygning. GPS med Galileo och BeiDou-stöd ska ge exakt positionering, och drönaren har totalt nio sensorer som ger den en 360-graders bild av omgivningen.

Foto DJI

Inspire 3 kommer i en väska med det mesta man behöver: Gimbal-kameran och RC Plus-styrenheten, sex TB51-batterier med laddare, 1 TB SSD, extra propellrar, förvaring av optik och en nackrem för styrenheten.

Drönaren säljs nu till ett pris av 190 000 kronor.

Foto DJI

Läs också:

DJI Avata Pro-View Combo

Action-drönaren

Med den här drönaren kan du göra helt otroliga videor. Men först måste du lära dig att flyga.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Läs hela artikeln? Logga in eller bli medlem i LB+.

Se alla våra prenumerationer här.

Kompaktkamera för vlogging

Leica Q3 med trippel upplösning

Fuji kamera lägger video blogga

Canon sänker prisen med EOS R100

Kompaktkamera för bloggare

Panasonics mest efterlängtade kamera anländer i maj

Rulla till toppen