Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Chasing M2S undervattensdrönare

Filmar i 4K och tar bilder med 12 Mp.

Skrivet av / 2023-08-26 - 14:18
Chasing M2S undervattensdrönare

För den som behöver filma och ta bilder under vattnet finns det en rad olika undervattensdrönare från de enklaste, nästan leksaksliknande drönarna till svindyra drönare för professionellt bruk.

Chasings nya undervattensdrönare M2S ligger någonstans däremellan. Den är byggd för djup på upp till 400 meter, med en förlängningskabel, vilket säger oss att den har en viktig funktion som inte finns i leksaksdrönare utan snarare i professionella drönare.

Foto: Chasing

Drönaren har 360 graders rörelse i alla riktningar, kan utrustas med ett brett utbud av tillbehör och väger mindre än 5 kg.

Den drivs av en Apex Anti-stuck C-Motor 3.0, som har skydd mot elektrokemisk korrosion och aggregerad rost. Motorn drivs av ett 97,7 Wt-batteri som ger en drifttid på upp till fyra timmar. Med ett extra 200 Wt-batteri kan drifttiden förlängas.

Foto: Chasing

Den filmar i 4K-upplösning och tar stillbilder med 12 megapixels upplösning. Bildchipet är en 1/2,3-tums CMOS från Sony. De har också 2 x 2000 lm LED-lampor som är vinklade för att minimera störande reflektioner från skräp och partiklar, och har Chasings Aquavision, som analyserar ljus och omgivning för bästa möjliga bildkvalitet.

Chasing M2S 100m kommer att finnas tillgänglig från september 2023 och kostar 38 090 kronor, eller 47 490 kronor om du väljer Chasing M2S 200m.

Foto: Chasing

 

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Fjärde generationens drönare i fickformat

Retrokamera i fullformat

Världens dyraste 50mm

Kamera för tuffingar

Mycket mer än bara en uppdatering

Löser problemet med mellanformatskameror

Rulla till toppen