TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Capture One Pro blir snabbare

Märkbart snabbare på Mac-datorer med M1-processorer.

forfatter
Publicerad 2022-04-07 - 10:20

Som vanligt när mjukvara uppdateras handlar det om mindre korrigeringar, lite ändrad funktionalitet och högre prestanda. Phase One, som utvecklar bildredigering för avancerade användare i form av Capture One, har även tagit sig an prestanda i Apples M1-processorer. Som sitter i alla Mac-datorer sedan 2021.

Grundläggande funktioner som att öppna av bilder, rendera och maskera – och den allmänna hastigheten – ska vara märkbart smidigare. Fotografer som använder kameror med Fujfilm X-Trans CMOS-bildsensor påstås märka en 100 % förbättring av prestanda.

Keystone, linjekorrigering, har ersatts av en ny verktygspalett som är mycket enklare och snabbare att arbeta med. Det har även gjorts förbättringar av beskärningspaletten som har blivit mer intuitiv, autorotationen har förbättrats och detsamma gäller undermenyn som har fått en tydligare design med bättre överblick.

Nu kan man även välja hur bilderna ska sorteras när de importeras och livesessioner, där du bjuder in andra (till exempel uppdragsgivaren) för att granska bilder, har förlängts till 14 dagar.

Capture One Pro finns här, det går även att ladda ner en provversion innan man köper.

MicrosoftTeams image 12
Capture One Pro

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ljusstark supervidvinkel 18 mm brännvidd gör att Panasonic Leica-objektivet fångar ännu mer av motivet.
Avancerad minidrönare flyger var som helst DJI Mini 3 Pro har fullvuxna funktioner, men är så liten att den flyger under radarn för drönarreglerna.
Proffskamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion och allt en flaggskeppskamera behöver, utom två saker.
Ljusstark och förbättrad zoom från Sony Lägre vikt och högre prestanda är nyckelorden för Sony FE 24-70mm F2.8 GM II.
5 tips: Så tar du bättre bilder i påsk Solens värmande strålar är inte alltid fotografens bästa vänner. Här får du lära dig hur du undviker dem – och fyra andra saker som förstör dina bilder.
Leica släpper svart Summicron 28mm f2 Kommer endast i få exemplar – med en förbättring man måste titta noga efter.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend