Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Capture One Pro blir snabbare

Märkbart snabbare på Mac-datorer med M1-processorer.

Skrivet av - Publicerad 2022-04-07 - 10:20
Capture One Pro blir snabbare

Som vanligt när mjukvara uppdateras handlar det om mindre korrigeringar, lite ändrad funktionalitet och högre prestanda. Phase One, som utvecklar bildredigering för avancerade användare i form av Capture One, har även tagit sig an prestanda i Apples M1-processorer. Som sitter i alla Mac-datorer sedan 2021.

Grundläggande funktioner som att öppna av bilder, rendera och maskera – och den allmänna hastigheten – ska vara märkbart smidigare. Fotografer som använder kameror med Fujfilm X-Trans CMOS-bildsensor påstås märka en 100 % förbättring av prestanda.

Keystone, linjekorrigering, har ersatts av en ny verktygspalett som är mycket enklare och snabbare att arbeta med. Det har även gjorts förbättringar av beskärningspaletten som har blivit mer intuitiv, autorotationen har förbättrats och detsamma gäller undermenyn som har fått en tydligare design med bättre överblick.

Nu kan man även välja hur bilderna ska sorteras när de importeras och livesessioner, där du bjuder in andra (till exempel uppdragsgivaren) för att granska bilder, har förlängts till 14 dagar.

Capture One Pro finns här, det går även att ladda ner en provversion innan man köper.

MicrosoftTeams image 12
Capture One Pro

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen