Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Capture One för iPhone

Laddar över bilderna från kameran till mobilen

Skrivet av / 2023-06-15 - 14:59
Capture One för iPhone

Med Capture One för iPhone får du ett kraftfullt verktyg direkt i mobilen. Appen kan laddas ner från App Store, och är som vanligt abonnemangsbaserad, men ger dig direkt nedladdning av dina raw-filer till appen.

I appen kan du redigera, spara och dela, allt med det välbekanta Capture One-gränssnittet. Bara anpassad till telefonens skärmstorlek.

Appen stöder internetdelning via USB till Lightning, där kameran är ansluten till mobilen under fotografering. Bilderna dumpas i appen och visas på mobilskärmen, så att fotografen kan välja vad som händer härnäst. En assistent kan följa med fotografen och redigera och spara bilder vartefter. Eller så kan fotografen själv göra nödvändiga ändringar på mobilen efteråt.

Foto Capture One

Raw-filkonverteraren i appen ska ha samma funktioner som PC- och Mac-versionerna, och många av funktionerna finns också i appen.

Bilderna kan också delas live – antingen oredigerade eller automatiskt redigerade, till exempel med studion eller en klient, som kan välja foton live.

Appen stöder export av råfiler (RAW), jpeg, Tiff och Eip och fotografer kommer känna igen funktioner som de använder dagligen, antingen på datorn eller i Capture One för iPad.

Foto Capture One

Abonnemanget kostar 5,49 Euro per månad och appen kan laddas ner nu. De som redan har Capture One för iPad eller Capture One’s All in One-abonnemang betalar inget extra för iPhone-appen.

Appen laddas ner på App Store.

Läs också:

Capture One på iPad

Äntligen kommer Capture One-bildredigering till iPad.

Läs mer
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Får efterlängtade uppdateringar

Liten kameraväska med gott om utrymme

Snabbare och mer användbart flaggskepp

Kompakt 100 Mp kamera från Hasselblad

Lovar bättre ljud på upp till 250 meters avstånd

Kompakt och lätt makroobjektiv för Lumix-kameror

Belkin vill revolutionera "selfie-videorna"

Kolla in vad Kodak har gjort här

Utvecklad tillsammans med Leica

Kamera som tål tuffa tag

Sensationell kamera

En uppsjö av nyheter från Canon

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen