Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Atomos Ninja Ultra skärminspelare

Stödjer 6K ProRes RAW

Skrivet av / 2023-08-14 - 19:58
Atomos Ninja Ultra skärminspelare

Det finns inte många videofilmare som inte använder eller känner till Atomos skärminspelare. Dessa små bildskärmar placeras vanligtvis i en videorigg eller i kamerans blixtsko och kan användas för att kontrollera inspelningen och ändra inställningar innan man filmar.

Atomos Ninja och Ninja Ultra är den senaste generationen kameramonterade skärminspelare och är i grunden likadana. Båda har en 5-tums HDR-skärm med 1000 nit ljusstyrka och Atomos operativsystem AtomOS 11.

Foto: Atomos

Med AtomOS 11 har skärmarna blivit snabbare och mer responsiva, samtidigt som fler funktioner har introducerats. Till exempel EL Zone-exponering med hänvisning till en färgad bild, ARRI False Color och nya verktyg för schemalagd uppspelning och inspelning, enligt Atomos.

Som också berättar om flera standard-kodekar. Bland annat 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD och H.265. De två nya skärminspelarna är bakåtkompatibla med Ninja V och Ninja V+, och du kan fortfarande använda Atomos- och tredjepartstillbehör.

Foto: Atomos

Det finns också stöd för filnamn, tidkod och inspelningsutlösare från ett brett utbud av modeller från ARRI, Canon, Sony och RED, och med 4K camera-to-cloud kan man spela in och ladda upp H.265-video med högre bithastigheter och bildfrekvenser.

Man kan ansluta en Connect-modul som delar livesändningar trådlöst från Atomos-skärmen till Atomos-skärmar. Eller till en iPad, Mac eller Apple TV.

Skärmarna kommer att finnas i lager i september 2023 och priset är 8 799 kronor för Atomos Ninja och 11 690 kronor för Ninja Ultra, som har kamera-till-moln-tekniken integrerad.

Foto: Atomos

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vill du läsa hela artikeln?

Med LB+ Total får du tillgång till ALLT innehåll på Ljud & Bild och LB Home

Redan prenumerant? Logga inn.

Vill du ha tillgång till enbart Ljud & Bild eller LB Home?

Klicka här för att beställa Ljud & Bild

Klicka här för att beställa LB Home

Fjärde generationens drönare i fickformat

Retrokamera i fullformat

Världens dyraste 50mm

Kamera för tuffingar

Mycket mer än bara en uppdatering

Löser problemet med mellanformatskameror

Rulla till toppen