Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Atomos Ninja Ultra skärminspelare

Stödjer 6K ProRes RAW

Av / 2023-08-14 - 19:58
Atomos Ninja Ultra skärminspelare

Det finns inte många videofilmare som inte använder eller känner till Atomos skärminspelare. Dessa små bildskärmar placeras vanligtvis i en videorigg eller i kamerans blixtsko och kan användas för att kontrollera inspelningen och ändra inställningar innan man filmar.

Atomos Ninja och Ninja Ultra är den senaste generationen kameramonterade skärminspelare och är i grunden likadana. Båda har en 5-tums HDR-skärm med 1000 nit ljusstyrka och Atomos operativsystem AtomOS 11.

Foto: Atomos

Med AtomOS 11 har skärmarna blivit snabbare och mer responsiva, samtidigt som fler funktioner har introducerats. Till exempel EL Zone-exponering med hänvisning till en färgad bild, ARRI False Color och nya verktyg för schemalagd uppspelning och inspelning, enligt Atomos.

Som också berättar om flera standard-kodekar. Bland annat 6K ProRes RAW, ProRes, DNxHD och H.265. De två nya skärminspelarna är bakåtkompatibla med Ninja V och Ninja V+, och du kan fortfarande använda Atomos- och tredjepartstillbehör.

Foto: Atomos

Det finns också stöd för filnamn, tidkod och inspelningsutlösare från ett brett utbud av modeller från ARRI, Canon, Sony och RED, och med 4K camera-to-cloud kan man spela in och ladda upp H.265-video med högre bithastigheter och bildfrekvenser.

Man kan ansluta en Connect-modul som delar livesändningar trådlöst från Atomos-skärmen till Atomos-skärmar. Eller till en iPad, Mac eller Apple TV.

Skärmarna kommer att finnas i lager i september 2023 och priset är 8 799 kronor för Atomos Ninja och 11 690 kronor för Ninja Ultra, som har kamera-till-moln-tekniken integrerad.

Foto: Atomos
Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Läs hela artikeln med LB+

Erbjudande

LB+ Total

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild och L&B Home

LB+

Full tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild

LB+ Home

Full tillgång till allt innehåll på L&B Home

49,- / för 30 dagar
119,- / mån
65,- / mån
Med ett abonnemang får du även:
  • Tillgång till mer än 7500 produkttester!
  • Stora rabatter hos våra samarbetspartner i LB+ Fördelsklubb
  • Nyhetsbrev med senaste nyheterna varje vecka
  • L&B TechCast – en podd med L&B
  • Inaktiverade annonser
Vi har ingen bindningstid, avbryt när du vill.

Byggd för action

En lavin av nyheter från Canon

Ny bildsensor och fasbaserad autofokus

Färgstark och kompakt systemkamera

Se Canons flaggskeppskamera

Här kan du spara mycket pengar

Äntligen kommer det mer optik för Canon

Kraftfull retroblixt

DJI ger manuella objektiv autofokus

Professionell video på iPhone

Ljusstark och kompakt zoom

Först med 8K-video

Rulla till toppen