Search
Generic filters

Årets bästa kamera blir bättre

Den första versionen utsåg vi till Årets bästa. Nu kommer en ännu bättre.

Den här kameran har vi testat två gånger, båda gångerna kom vi fram till att Canons lilla kompakt var ett av de bästa köpen. Sedan förra året har priset sjunkit och i dag är Canon PowerShot G7 X ett ännu bättre köp.

Men i vår kommer en ny version som är bättre. PowerShot G7 X Mark II har samma 20 Mp-sensor och fina 24–100 mm-zoom men är utrustad med Canons nya Digic 7-processor som ska vara ännu snabbare på att behandla bilderna.

Foto: Canon
Foto: Canon

Det ska innebära att kameran får snabbare autofokus och bildserier med upp till åtta råfiler i sekunden och mindre brus. Canon har också lånat teknik från sina spegelreflexer i EOS-serien vilket ska ge automatisk ljusoptimering med förbättrad kontrast, samtidigt som balansen mellan ljusa och mörka områden bibehålls. Batteritiden är också bättre, nu orkar kameran ta 265 bilder på en laddning.

Foto: Canon
Foto: Canon

På utsidan ser Mark II-versionen ut som föregångaren, fast med lite större grepp, ny upphängning till pekskärmen och ställbara klickstopp för hjulet runt objektivet.

PowerShot G7 X Mark II kostar 6 800 kronor när den släpps i maj.

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Fritt val av ljuseffekter och inspelningskaraktäristik.
  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.

  Aktuella erbjudanden

  Annons

  Nikon Z5

  Riktpris: 21200 kr Billig inträdesbiljett till fullformat

  Oneplus 8 Pro (kamera)

  Riktpris: 10000 kr Stark uppryckning för OnePlus kamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Riktpris: 12000 kr Billigmärket Xiaomi slår till med en utmärkt kamera

  6 mobilkameror

  Riktpris: kr Mobilerna som tar de bästa semesterbilderna
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.