Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Adobe Premiere Pro blir snabbare

Nu är det lättare att synka låten med videon.

Skrivet av - Publicerad 2022-02-13 - 10:15
Adobe Premiere Pro blir snabbare

Adobe Premiere Pro är ett kraftfullt verktyg för videoredigering – men det är kanske inte direkt det snabbaste. Men det är precis vad Adobe gör någonting åt i den nya uppdateringen.

Om man ska redigera en låt och få den att passa perfekt med timingen i dansen så har det tidigare varit ett mödosamt arbete. Men i den nya uppdateringen av Premiere Pro 22.1.1 går det äntligen att använda artificiell intelligens (Adobe Sensei) i Remix för Premiere Pro, som analyserar låtarna och skapar en ny mix där timingen matchar dansen i videon.

Adobe Premiere Pro stats

Tidigare tog det här lång tid att åstadkomma, nu går det på ett par sekunder.

Tal till text har också blivit tre gånger snabbare, detsamma gäller export av inspelningar. Nu går exporten av 10-bitars 420-video i HEVC (H.265) upp till 10 gånger snabbare än i Premiere Pro 22.2.

I den nya versionen får man även GPU-acceleration för Linear Wipe- och Block Dissolve-effekter.

Läs mer och ladda ner den senaste versionen av Premier Pro här.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Erbjudande i samarbete med vår kommersiella partner Prisjakt.se

Mycket bild för pengarna

Vilken TV är bäst för gaming?

Bild av studiokvalitet

Rulla till toppen