Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Ford Mustang Mach-E GT

487 hk och råare prestanda.

Med Fords mest ikoniska varumärke i grillen skulle det bara fattas att inte kom en ännu snabbare version av Mustang Mach-E. Så har det alltid varit, så att Ford tar fram en GT-version av den elektriska Mustang Mach-E är inte det minsta konstigt.

GT-versionen kan faktiskt beställas redan nu, och här får du 465 hk och 860 Nm vridmoment med en Overboost dessutom, som under korta perioder ökar kraften till 487 hk.

Det tar blixtsnabba 3,7 sekunder från stillastående till 100 km/h, vilket gör Mustang Mach-E GT till en av de snabbaste familjebilarna där ute.

Den levereras med en omfattande utrustningsnivå, och bilen har adaptiva Magneride-dämpare, Brembo-bromsar med 385 mm ventilerande skivor och ett körläge Ford kallar helt otämjt. Bilen levereras med däck från Pirelli dimensionen 245/45 R20 som är speciellt anpassad till GT-versionen.

Annons

Två elmotorer ger fyrhjulsdrift men Ford säger att installationen är kalibrerad så att mer av kraften går till bakhjulen än på en vanlig Mustang Mach-E. GT-utgåvan finns i en releaseversion med panoramatak som standard och i färgerna Grabber Blue, Cyber Orange och Dark Matter Grey.

Batteriet är 88 kWt netto (995Wt brutto) och Ford uppskattar räckvidden till 500 km, enligt WLTP. Prislappen startar på 864 900 kronor .

Annons

 

Läs alla artiklar i 1 vecka för 1 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ngen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter
Skrevet av

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Redaktionen rekommenderar

Läs också

487 hk och råare prestanda.

487 hk och råare prestanda.

487 hk och råare prestanda.

Vi recenserar bra och lätt sommarunderhållning som du kan streama en regnig sommarkväll.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.