Nyhet

Ford Mustang Mach-E GT

487 hk och råare prestanda.
forfatter

Med Fords mest ikoniska varumärke i grillen skulle det bara fattas att inte kom en ännu snabbare version av Mustang Mach-E. Så har det alltid varit, så att Ford tar fram en GT-version av den elektriska Mustang Mach-E är inte det minsta konstigt.

GT-versionen kan faktiskt beställas redan nu, och här får du 465 hk och 860 Nm vridmoment med en Overboost dessutom, som under korta perioder ökar kraften till 487 hk.

Det tar blixtsnabba 3,7 sekunder från stillastående till 100 km/h, vilket gör Mustang Mach-E GT till en av de snabbaste familjebilarna där ute.

Den levereras med en omfattande utrustningsnivå, och bilen har adaptiva Magneride-dämpare, Brembo-bromsar med 385 mm ventilerande skivor och ett körläge Ford kallar helt otämjt. Bilen levereras med däck från Pirelli dimensionen 245/45 R20 som är speciellt anpassad till GT-versionen.

Två elmotorer ger fyrhjulsdrift men Ford säger att installationen är kalibrerad så att mer av kraften går till bakhjulen än på en vanlig Mustang Mach-E. GT-utgåvan finns i en releaseversion med panoramatak som standard och i färgerna Grabber Blue, Cyber Orange och Dark Matter Grey.

Batteriet är 88 kWt netto (995Wt brutto) och Ford uppskattar räckvidden till 500 km, enligt WLTP. Prislappen startar på 864 900 kronor .

 

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.