Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

VHS-kassett med ”Tillbaka till framtiden” såld för rekordsumma

Great Scott! Se videon från den vilda budgivningen.

Av / 2022-06-20 - 16:43
VHS-kassett med ”Tillbaka till framtiden” såld för rekordsumma

Har du tagit hand om dina gamla VHS-band? De kan vara värda en förmögenhet! Ett förseglat exemplar av ”Back to the Future” från 1986 såldes nyligen för 75 000 dollar – cirka 760 000 kronor – på en auktion i USA. Därmed sattes det ett försäljningsrekord för VHS-band, enligt CNN.

Köparen var en okänd samlare från New York.  Säljaren var å andra sidan mer känd: ingen mindre än skådespelaren Tom Wilson, alias mobbaren Biff Tannen från ”Back to the Future”-filmerna! Han presenterar själv auktionsobjektet i videon nedan.

Sålde VHS-samlingen på auktion

Wilson la först ut kassetten på eBay, tillsammans med flera andra VHS-filmer, men lämnade senare försäljningsjobbet till auktionshuset Heritage Auctions, efter en överväldigande respons. Wilsons samling innehöll också förseglade, signerade VHS-kopior av de två uppföljarna, som gick för 160 000 kronor respektive 140 000 kronor, plus trilogi-samlingen från 1990, som sålde för 100 000 kronor.

Läs också Fortfarande charmig Michael J. Fox briljerar i smått föråldrad ”klassiker”.

Välbevarade VHS-filmer har blivit mer och mer populära bland samlare de senaste åren. – Vi hade ingen aning om vad som skulle hända. Det är fantastiskt att uppleva en sådan framgång, säger Joe Maddalena från Heritage Auctions till CNN.

Nedan kan du se video från auktionen.

 

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Rulla till toppen