TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu kan du vara med med i trailern till “Reminescence”

Deepfake-teknik gör att alla kan vara med i trailern till science fiction-detektivdramat ”Reminescence”.

forfatter
Publicerad 2021-08-16 - 16:02

Med hjälp av så kallade deepfakes kan man sätta nya ansikten på människor i videoinspelningar. Tack vare datorkraft och artificiell intelligens kan man till exempel lägga ord i munnen på politiker som aldrig hade sagts i verkligheten. Möjligheterna för missbruk och manipulation är oändliga!

Filmbolaget Warner Bros. har lyckligtvis hittat en mer ofarlig användning av domedagstekniken. De använder deepfakes som reklamstunt för sin nya film, ”Reminescence”.

Filmen är ett science fiction-deckardrama i film noir-stil, med Hugh Jackman som privatdetektiven Nick Bannister. Bannister använder hologram för att hjälpa sina klienter att komma ihåg minnen.

Lika intressant är dock personen i birollen. För det är du. Åtminstone i den versionen av trailern som du hittar på filmens webbplats. Där laddar du upp ett foto på dig själv – och bara ett par sekunder senare finns ditt ansikte i deepfake-animerad version i trailern. Lika fascinerande som det är skrämmande!

Du kan också ladda ner den 35 sekunder långa filmsnutten i MP4 -format – så att du har ett minne från din korta filmkarriär.

(Artikelfoto: Warner Bros.)

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Lämna en kommentar

You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range

Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today

Fler maffiaförvecklingar från Stallone & Co! Fans av en sarkastisk, hårdslående (men mjuk på insidan) Sly Stallone kan nu se fram emot uppföljaren.
Kokainsnortarna är tillbaka! Hedonisterna på Aker Brygge har mer heroin, och viagra, i kassaskåpet!
Klart för säsong 2! Svamp-zombieserien har verkligen fångat både publik och kritiker - nu ger HBO Max grönt ljus för säsong 2.
Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, och en perfekt castad Jeremy Renner, serverar stenhård socialrealism och gangsterhelvete – både innanför och utanför murarna.
Black Panther kommer till Disney+! Nu kan du snart se den Oscar-nominerade Marvel-filmen på Disney+.
Följ Ljud & Bild