TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nu kan du vara med med i trailern till “Reminescence”

Deepfake-teknik gör att alla kan vara med i trailern till science fiction-detektivdramat ”Reminescence”.

forfatter
Publicerad 2021-08-16 - 16:02

Med hjälp av så kallade deepfakes kan man sätta nya ansikten på människor i videoinspelningar. Tack vare datorkraft och artificiell intelligens kan man till exempel lägga ord i munnen på politiker som aldrig hade sagts i verkligheten. Möjligheterna för missbruk och manipulation är oändliga!

Filmbolaget Warner Bros. har lyckligtvis hittat en mer ofarlig användning av domedagstekniken. De använder deepfakes som reklamstunt för sin nya film, ”Reminescence”.

Filmen är ett science fiction-deckardrama i film noir-stil, med Hugh Jackman som privatdetektiven Nick Bannister. Bannister använder hologram för att hjälpa sina klienter att komma ihåg minnen.

Lika intressant är dock personen i birollen. För det är du. Åtminstone i den versionen av trailern som du hittar på filmens webbplats. Där laddar du upp ett foto på dig själv – och bara ett par sekunder senare finns ditt ansikte i deepfake-animerad version i trailern. Lika fascinerande som det är skrämmande!

Du kan också ladda ner den 35 sekunder långa filmsnutten i MP4 -format – så att du har ett minne från din korta filmkarriär.

(Artikelfoto: Warner Bros.)

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend