Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Nu kan du vara med med i trailern till “Reminescence”

Deepfake-teknik gör att alla kan vara med i trailern till science fiction-detektivdramat ”Reminescence”.
Reminescence trailer

Med hjälp av så kallade deepfakes kan man sätta nya ansikten på människor i videoinspelningar. Tack vare datorkraft och artificiell intelligens kan man till exempel lägga ord i munnen på politiker som aldrig hade sagts i verkligheten. Möjligheterna för missbruk och manipulation är oändliga!

Filmbolaget Warner Bros. har lyckligtvis hittat en mer ofarlig användning av domedagstekniken. De använder deepfakes som reklamstunt för sin nya film, ”Reminescence”.

Filmen är ett science fiction-deckardrama i film noir-stil, med Hugh Jackman som privatdetektiven Nick Bannister. Bannister använder hologram för att hjälpa sina klienter att komma ihåg minnen.

Lika intressant är dock personen i birollen. För det är du. Åtminstone i den versionen av trailern som du hittar på filmens webbplats. Där laddar du upp ett foto på dig själv – och bara ett par sekunder senare finns ditt ansikte i deepfake-animerad version i trailern. Lika fascinerande som det är skrämmande!

Du kan också ladda ner den 35 sekunder långa filmsnutten i MP4 -format – så att du har ett minne från din korta filmkarriär.

Annons

(Artikelfoto: Warner Bros.)

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.