Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Nu kan du vara med med i trailern till “Reminescence”

Deepfake-teknik gör att alla kan vara med i trailern till science fiction-detektivdramat ”Reminescence”.

Av / 2021-08-16 - 16:02
Nu kan du vara med med i trailern till “Reminescence”

Med hjälp av så kallade deepfakes kan man sätta nya ansikten på människor i videoinspelningar. Tack vare datorkraft och artificiell intelligens kan man till exempel lägga ord i munnen på politiker som aldrig hade sagts i verkligheten. Möjligheterna för missbruk och manipulation är oändliga!

Filmbolaget Warner Bros. har lyckligtvis hittat en mer ofarlig användning av domedagstekniken. De använder deepfakes som reklamstunt för sin nya film, ”Reminescence”.

Filmen är ett science fiction-deckardrama i film noir-stil, med Hugh Jackman som privatdetektiven Nick Bannister. Bannister använder hologram för att hjälpa sina klienter att komma ihåg minnen.

Lika intressant är dock personen i birollen. För det är du. Åtminstone i den versionen av trailern som du hittar på filmens webbplats. Där laddar du upp ett foto på dig själv – och bara ett par sekunder senare finns ditt ansikte i deepfake-animerad version i trailern. Lika fascinerande som det är skrämmande!

Du kan också ladda ner den 35 sekunder långa filmsnutten i MP4 -format – så att du har ett minne från din korta filmkarriär.

(Artikelfoto: Warner Bros.)

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen