Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ny Game of Thrones-prequel

Kommande ”House of the Dragon” är inte den enda Game of Thrones-prequeln som HBO håller på med!

Av / 2021-04-06 - 10:25
Ny Game of Thrones-prequel

Tidernas största seriesuccé Game of Thrones måste naturligtvis spinnas vidare på. Det har länge varit känt att HBO jobbar på prequel-serien House of the Dragon, men strömningsjätten planerar också en annan GoT-serie: 10.000 Ships.

10.000 Ships utspelas ungefär tusen år före Game of Thrones och berättar historien om krigarprinsessan Nymeria och de överlevande Rhoynarer som reste från Essos till Dorne efter nederlaget mot Valyrierna och deras drakar i ”Det andra Kryddkriget”.

Även om serien inte har premiär förrän tidigast 2023 ger HBO oss en försmak i videon ”Histories & Lore”:

https://youtu.be/GIcdxd0r22I

Eftersom teasern är 8 minuter lång ger den bara en kort men relativt komplett översikt över de viktigaste händelserna i prinsessan Nymerias liv.

Nymeria förlorade ”Det andra Kryddkriget”, men i stället för att underkasta sig valyriernas styre ledde hon sitt folk över ”The Narrow Sea” slog sig ner i Dorne, där hennes ättlingar sedan härskade i generationer. Hon och hennes folk kom till det nya landet med 10 000 skepp, som Nymeria sedan brände.

Läs också Game of Thrones, säsong 8 Visuellt storslagen avslutning av tidernas största TV-serie, men med en viss känsla av hastverk och lite haltande sammanhang.

Många betraktade Rhoynarerna som inkräktare som borde drivas tillbaka över havet. Lord Mors Martell såg däremot en möjlighet i Rhoynarerna – och det ryktas att Lord Martell till och med förlorade sitt hjärta till den vackra prinsessan.

Nymeria utsåg sin man till prins av Dorne och förklarade hans herravälde över hela Dorne – vilket ledde till årtionden av krig som kallades för ”Nymerias krig”:

https://youtu.be/LpppF4C-7k8

 

Den kommande prequel-serien kommer att vara live-action.

Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen