Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Trailer: Marvels Eternals

Nu har äntligen den första trailern till den efterlängtade Marvel-filmen kommit.

Ingen genre har dominerat de internationella biolistorna det senaste årtiondet som superhjältefilmerna. De har blivit ryggraden för både biokedjorna och de stora internationella filmbolagen.

Publiken får uppenbarligen inte nog av dem och älskar att titta på uppföljare med kända och älskade hjältar/skurkar – och det har vi verkligen blivit matade med från Hollywood. Fast när man tittar på de intäkterna så är det inte konstigt alls, Avengers: Endgame spelade in vansinniga 23,5 miljarder kronor (2 797 501 328 dollar).

5 november släpper Marvel Studios sin nya, stjärnspäckade superhjältefilm Eternals på bio och Disney+. Nu har den första trailern kommit:

 

Filmen är regisserad av Chloé Zhao (som nyligen lade beslag på Oscar-statyetter för bästa film och bästa regi Nomadland).

Annons

Efter den oväntade tragedin i efterdyningarna av Avengers: Endgame får vi följa Eternals, en odödlig utomjordisk ras som är skapad av Celestials och som i hemlighet bott på jorden i mer än 7 000 år. Nu återförenas de för att försvara mänskligheten mot sina ärkemotståndare, Deviants.

(Foto: Walt Disney)

Eternals har bland annat väckt uppståndelse för att den har den första HBTQ-superhjälten som porträtterats på film.

I huvudrollerna finns Angelina Jolie, Salma Hayek, Richard Madden, Kit ”Jon Snow” Harrington och Gemma Chan.

Marvels Eternals

Foto: Marvel/Disney)

Annons

I den här sköna, precis lagom pompösa trailern hyllar Marvel de största och mest känslomässiga ögonblicken från sina mest kända filmer – innan de en bit in bjuder på korta klipp från kommande superhjältefilmer:

Följande filmer finns nu på Marvel-tidslinjen, med premiärdatum:

  • Black Widow (9 juli 2021)
  • Shang-Chi and The Legend of the Ten Rings (3 september 2021)
  • Eternals (5 november 2021)
  • Spider-Man: No Way Home (17 december 2021)
  • Doctor Strange in the Multiverse of Madness (25 mars 2022)
  • Thor: Love and Thunder (6 maj 2022)
  • Black Panther: Wakanda Forever (8 juli 2022)
  • The Marvels (11 november 2022)
  • Ant-Man and The Wasp: Quantumania (17 februari 2023)
  • Guardians of the Galaxy, Vol. 3 (5 maj 2023)
Black Widow till Disney+ Disney lanserar Marvel-storfilmen direkt på Disney+.

Det ska bli intressant att se hur många (om inte alla) av Marvel-filmerna som kommer att släppas direkt på Disney+ – även efter corona-pandemin är över.

Först ut är Black Widow, med Scarlett Johansson i en tättsittande dräkt, redo att ”kick ass”. Filmen, som är 14 månader corona-uppskjuten) får premiär på biograferna (de som är öppna) samtidigt som på Disney+.

Black Widow (Foto: Walt Disney)

Annons

PS! Här hittar du en lista över en lista över alla våra recensioner av Marvel-filmer.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.