Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

The White Lotus återvänder till HBO Max

Fick du inte nog av arroganta, narcissistiska, rika vita turister på Hawaii, så kommer konceptet snart att återvända till skärmen.

Av / 2022-09-28 - 09:31
The White Lotus återvänder till HBO Max

En riktig Dark Horse, och definitivt en av förra årets bästa TV-serier, handlade om det till synes “komplicerade” livet för rika, vita amerikaner på en av Mauis flottaste lyxresorter: The White Lotus.

Vi träffade försmådda, bortskämda, ibland verklighetsfrånvända amerikaner vars Hawaii-semestrar fördärvades av bagateller, dränkte sig i självömkan eller småaktiga familjegräl.

Läs också Stackars rika, vita privilegierade HBO-serien tar en fascinerande titt på förhållandet som verklighetsfrånvända förmögna har till sina medmänniskor och samhället i allmänhet.

Ett udda gäng jetsetters på väg till sin drömsemester på den smaragdgröna paradisön Maui. Det de hade gemensamt var sin superrikedom – och allmänna missnöje med livet, familjen och sig själva.

Seriens skapare Mike White hade tänkt sig och planerat serien som en fristående miniserie. Men som det så fint kallas: “Due to popular demand” förnyades serien, och redan måndagen den 31 oktober kan du strömma säsong 2 på HBO Max.

 

MEN, med tanke på att serien ursprungligen skrevs som en miniserie, med både dödsfall bland huvudpersonerna och att flera av skådespelarna nu är upptagna med andra projekt, får vi inte återse hela gänget från första säsongen.

Tvärtom är den enda av de ledande skådespelarna som återvänder den neurotiska, självcentrerade, mycket alkoholiserade (men ack så befriande roliga) Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge).

Och den här omgången är vi inte längre på Hawaii, utan på White Lotus resort på maffiaön Sicilien, längst ner i stöveln i soliga, charmiga Italien.

The-White-Lotus-sesong-2_5 The-White-Lotus-sesong-2_3 The-White-Lotus-sesong-2_2
<
>
The White Lotus, säsong 2 (Foto: HBO Max)

Säsong 1 av serien blev inte bara en tittarsuccé, utan omfamnades också av kritikerkåren och tilldelades nyligen hela 10 Emmy Awards (av 20 nomineringar). The White Lotus blev därmed den största vinnaren på årets Emmy-gala.

Även säsong 2 är skriven, regisserad och skapad av Mike White.

Förutom Coolidge kommer vi att se JF. Murray Abraham, Adam DiMarco, Beatrice Grannò, Meghann Fahy, Jon Gries, Tom Hollander, Sabrina Impacciatore, Michael Imperioli, Theo James, Aubrey Plaza, Haley Lu Richardson, Will Sharpe, Simona Tabasco och Leo Woodall i ledande roller.

The White Lotus, säsong 2 (Foto: HBO Max)

Hela gruppen resortgäster har förmodligen, i större eller mindre utsträckning, och mer eller mindre medvetet, en uppfattning om de är universums centrum, och att alla andra är där för att passa upp på dem. Inget önskemål är för litet eller för stort, och absolut ALLT kan (och bör) klagas på!

Här är det bara att bänka sig framför TV:n och med skräckblandad förtjusning se fram emot nya episoder av avskyvärt beteende från de framgångsrika mot de “underlägsna” (även kända som lågavlönade inom tjänstesektorn), fullständig brist på självmedvetenhet, banaliteter och fylla. Kan nog bli ytterligare en klassiker!

Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen