Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

The Crown, säsong 6 – nya bilder

Netflix släpper helt nya bilder från den sista säsongen av Windsor-dynastin.

Av / 2023-10-17 - 16:12
The Crown, säsong 6 – nya bilder

Netflix är på väg att avsluta en av sina mest påkostade och framgångsrika serier: The Crown.

Den första säsongen av Peter Morgans epos hade premiär på Netflix redan 2016 och tog både tittare och kritiker med storm. Nu närmar sig den otroligt genomarbetade serien, som handlar om den framlidna drottning Elizabeth II:s extraordinära liv, obevekligt sitt slut.

I samband med drottningens död i höstas avbröts inspelningarna under en period.

Den här veckan tillkännager strömningsjätten premiärdatumet för den sjätte och sista säsongen och släpper den första teasern:

 

Inspirerad av verkliga händelser är The Crown en fiktiv dramatisering av historien om drottning Elizabeth II, och de politiska och personliga händelser som formade hennes regeringstid.

Den sista säsongen av The Crown kommer att delas upp i två delar med premiär i november och december i år och tar vid när en ödesdiger bilfärd får katastrofala följder för det blomstrande förhållandet mellan prinsessan Diana och Dodi Fayed.

Säsong 6 täcker händelser från 1997 till 2005, under Tony Blairs (Bertie Carvel) tid som premiärminister. Vi ser en lysande Elizabeth Debicki upprepa sin roll som prinsessan Diana, tillsammans med Dominic West som prins Charles.

Idag har Netflix släppt helt nya bilder från den kommande säsongen:

The-Crown-sesong-6_10-3 Crown Season 6 The Crown Season 6 The-Crown-sesong-6_10-2 Crown Season 6 The Crown Season 6 The-Crown-sesong-6_10-8 Crown Season 6
<
>
The Crown, säsong 6 (Foto: Netflix)

Imelda Staunton fortsätter att spela drottning Elizabeth II, tillsammans med Jonathan Pryce (prins Philip) och Lesley Manville (prinsessan Margaret). Salim Daw (Mohamed Al Fayed) och Khalid Abdalla (Dodi Fayed) återvänder också till den sista säsongen.

Både Dominic West (Prins Charles) och Staunton känner en känsla av lätthet och förståelse när de tar sig an dessa roller för andra gången. Staunton känner sig nu mer bekväm i rollen som den ikoniska regenten:

Jag har levt med henne under en lång tid, så om något kände jag mig mer bekväm den här gången. Jag älskar hennes lugn och hennes förmåga att inte svepas med av allt som har hänt runt omkring henne under hela hennes liv.

I pressmeddelandet berättar Debicki om den känsloladdade rollen:

Jag tycker att det är en unik utmaning att porträttera dessa dagar. Jag hade fullt förtroende för den känslomässiga struktur som Peter hade utarbetat för oss. Det är hans tolkning och jag tror att den var känslomässigt meningsfull för mig, så jag klamrade mig fast vid den. Självklart är detta en hjärtskärande och intensiv tidsperiod, och vi kommer aldrig att förstå den fullt ut.

Elizabeth Debicki, som prinsessan Diana, ”The Crown, säsong 6” (Foto: Netflix)

Det sista kapitlet kommer att berättas i sex avsnitt och kretsar kring ett nytt kungligt äventyr mellan prins William och Kate Middleton.

Efter sin mors plötsliga död försöker den unge William återuppta sitt liv på Eton, medan monarkin måste hantera den offentliga uppmärksamheten och de utmaningar som följer med den. Debutanten Ed McVey spelar William, medan Meg Bellamy tar sig an rollen som Kate.

Ed och Meg filmade för den kommande serien i St Andrews, Skottland tidigare i år, och fick besöka flera av de verkliga platser som deras karaktärer besökte för tjugo år sedan.

The Crown Season 6 The Crown, sesong 6_1 (4) The Crown, sesong 6_1 (2) The Crown, sesong 6_1 (3)
<
>
The Crown, säsong 6 (Foto: Netflix)

När drottningen firar sitt guldjubileum reflekterar hon över monarkins framtid med Charles och Camillas äktenskap och början på ett nytt kungligt äventyr med William och Kate.

Denna sista säsong markerar slutet på hela sextio timmar prisbelönt tv-underhållning, som har introducerat talanger som Claire Foy, Vanessa Kirby, Emma Corrin och Josh O’Connor.

The Crown, säsong 6 (Foto: Netflix)

Den sista säsongen kommer att bestå av 10 avsnitt, och Peter Morgan är fortfarande seriens skapare, manusförfattare och exekutiva producent.

Skådespelare: Imelda Staunton som Drottning Elizabeth II, Jonathan Pryce som Prins Philip, Lesley Manville som Prinsessan Margaret, Dominic West som Prins Charles, Elizabeth Debicki som Prinsessan Diana, Claudia Harrison som Prinsessan Anne, Olivia Williams som Camilla Parker Bowles, Bertie Carvel som Tony Blair, Khalid Abdalla som Dodi Fayed, och Luther Ford som Prins Harry.

The Crown, säsong 6 del II (fyra avsnitt) har global premiär på Netflix den 16 november, medan del II (6 avsnitt) släpps den 14 december.

The Crown, sesong 6 (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Ljud & Bild
Rulla till toppen