Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Stargate får tre uppföljare

Roland Emmerichs rymdepos från 1994 får en trilogi uppföljare.

Av / 2014-05-30 - 17:00
Stargate får tre uppföljare

Kultfilmen med Kurt Russel och James Spader i huvudrollerna blev en riktig ”dark horse” 1994 när den (trots en beskedlig budget) fick en överraskande stor publik. Filmen var inspirerad av egyptisk mytologi, mixat med modern science-fiction och tuffa actionhjältar (med coola on-liners) och lyckades slå an en sträng hos den breda biopubliken.

stargate-Kurt-Russell

Historien börjar i Egypten när man hittar en enorm portal som kan transportera folk runt i rymden. Egyptologen James Spader får följa med macho-soldaten Kurt Russel för att ”skapa fred” och kontakta den nya världen. Ökenplaneten de kommer till har en gigantisk pyramid och leds av en ung ”sadist-farao”. Det krävs inte mycket tankemöda för att lista ut hur det går – och jodå, det finns en vacker kvinna (som måste rädda våra hjältar) med också.

Med andra ord ingen banbrytande och fantastisk historia, och med väldigt stereotypa karaktärer, men uppenbart tillräckligt spännande för att filmen skulle få en rad böcker och spinoff-serier (”Stargate SG1”, Stargate Atlantis”).

stargate-1994-16-g

Enligt Hollywood Reporter är både Roland Emmerich (regissör) och Dean Devlin (producent) med på planerna om en uppföljartrilogi.

Tysken Emmerich (”Independence Day”, ”Godzilla”, ”10 000 BC”) tar plats i regissörsstolen ännu en gång, men om han får med sig Russel och/eller Spader på de nya rymdäventyren vet vi inte. Vi vet inte heller något om beräknade premiärdatum.

Vi ser däremot fram emot att få höra fler repliker i stil med: ”Give my regards to King Tut, asshole!”

stargate-15th-anniversary-edition-blu-ray

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

God knows who did it...

Prisbelönt kärleksdrama

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen