Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

SkyShowtime: Ny strömningstjänst ersätter Paramount+

Nykomlingen Paramount+ får inte finnas kvar särskilt länge. Lagom till sin 1-årsdag ersätts den av SkyShowtime.

Av / 2021-08-18 - 16:09
SkyShowtime: Ny strömningstjänst ersätter Paramount+

25 mars i år fick vi en helt ny, internationell strömningstjänst att abonnera på i Norden: Paramount+.

Om nykomlingen på strömningsmarknaden – en marknad som präglas av stenhård konkurrens och sammanslagningar – har varit en kommersiell framgång vet vi inte, men faktum är det redan fem månader efter premiären meddelas att den kommer att ersättas (under 2022) av en ny tjänst: SkyShowtime.

Sedan 2017 har ViacomCBS haft en strömningstjänst i Danmark, CBS All Access”, som lanserades på nytt som Paramount+ i USA och sedan i Sverige och övriga Norden 25 mars i år.

I och med den nordiska lanseringen fick abonnenterna tillgång till fler än 6 000 filmer och serieavsnitt från Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV och Nickelodeon. Desto viktigare var att alla framtida serier från bland annat Showtime bara kunde ses på Paramount+.

Från och med mars i år var Paramount+ det nya hemmet för Homeland. “Homeland, säsong 8” (Foto: Showtime)

SkyShowtime

Underhållningsjättarna Comcast Corporation och ViacomCBS Inc. tillkännagav i dag ett nytt partnerskap.

Bolagen går ihop och lanserar den nya abonnemangsbaserade strömningstjänsten SkyShowtime i fler än 20 europeiska länder, med en potential att nå 90 miljoner hem.

SkyShowtime kommer att samla innehåll (filmer och serier) från flera årtionden, från NBCUniversals, Skys och ViacomCBS varumärken, inklusive titlar från Showtime, Nickelodeon, Paramount Pictures, Paramount+ Originals, Sky Studios, NBCUniversal, Universal Pictures och Peacock.

 

SkyShowtime

 

SkyShowtime siktar på att täcka alla genrer och kategorier, inklusive drama, barn och familj, kända franchiser och märken, premiärfilmer, lokalt innehåll, dokumentärer och mycket mer.

Den nya tjänsten förväntas ha premiär under 2022 – under förutsättning att sammanslagningen godkänns av myndigheterna.

Tjänsten ska finnas tillgänglig på över 20 marknader: Sverige, Norge, Danmark, Albanien, Andorra, Bosnien och Hercegovina, Bulgarien, Kroatien, Tjeckien, Finland, Ungern, Kosovo, Montenegro, Nederländerna, Nordmakedonien, Polen, Portugal, Rumänien, Serbien, Slovakien, Slovenien och Spanien.

Fram tills att SkyShowtime lanseras kommer Paramount+ att fortsätta som tidigare. Nya Paramount Originals-serier kommer att lanseras och nya (utvalda) Paramount-titlar kommer att lanseras samtidigt på bio och strömning.

L&B har kontaktat Paramount+ presstjänst i Norden, men de kan inte bekräfta vad som kommer att hända med de som redan tecknat ett årsabonnemang på Paramount+, om de automatiskt kommer att överföras till SkyShowtime.

SkyShowtime kommer att innehålla exklusiva premiärer, nya filmer och TV-säsonger som lanseras varje månad med ett kvalitetsbibliotek med ikoniska favoriter och klassiker, samt 2 500 timmar med familje- och barnprogram.

I pressmeddelandet kan vi läsa att fler än 10 000 timmar underhållning utlovas från lanseringen.

Raffaele Annecchino, President & Chief Executive Officer för ViacomCBS Networks International, säger:

“Med lanseringen av SkyShowtime är vi väl positionerade för att utnyttja vår globala innehållsmotor och skapa ett kraftfullt streamingerbjudande, snabbt och i stor skala, med en smart strategisk etappvis investering. Som ett komplement till vårt nyligen presenterade Paramount+-partnerskap med Sky i Storbritannien, Italien och Tyskland, representerar SkyShowtime en enorm möjlighet att påskynda vår marknadsexpansion och bygga en ledande ställning inom SVOD i Europa.”

Dana Strong, koncernchef för Sky, tillägger:

“Vår nya streamingtjänst, SkyShowtime, kommer att kombinera det bästa från USA och Europa med ikoniska varumärken och underhållning i världsklass för miljontals konsumenter på mer än 20 nya marknader. Direkt efter att Peacock kommit till Sky ger detta partnerskap ett innovativt sätt för oss att snabbt kunna anpassa internationellt och tjäna pengar på innehåll i hela Europa. Med hjälp av styrkan i NBCUniversal, Sky och ViacomCBSs fantastiska produktioner och Peacocks plattformsteknik kommer SkyShowtime erbjuda en riktigt slagkraftig lineup för hela familjen med stark varumärkesigenkänning i de europeiska regionerna.”

Mer information om erbjudandet från SkyShowtime, till exempel månadspriser, kommer att meddelas vid ett senare tillfälle. I dag kostar Paramount+ konkurrenskraftiga 69 kronor i månaden.

I och med SkyShowtime blir strömningsmarknaden ännu mer fragmenterad, fler och fler aktörer har exklusiva rättigheter till ”egna” filmer och serier, både nya och äldre titlar

Den stora frågan är väl vad de mindre, nationella strömningstjänsterna som Viaplay kommer att kunna erbjuda för innehåll i framtiden, när alla stora internationella filmbolag drar tillbaka sitt innehåll för att i stället visa det exklusivt i sina egna tjänster.

Och är publiken verkligen villiga att betala för 3–5 streamingtjänster?

För att du ska kunna fatta ett kvalificerat beslut om vilken tjänst du helt enkelt måste abonnera på har vi testat alla de stora. Läs vår guide här! 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen