Search
Generic filters

Sex, drugs & rock’n’roll

Gör dig beredd för Martin Scorsese och musikindustrin i New York på 1070-talet – med sex, droger och rock’n’roll!

15 februari är det äntligen premiär för HBO:s nya storsatsning ”Vinyl” som handlar om musikindustrin i New York på 1970-talet.

Gör dig redo för utsvängda byxor, läderbrallor, locktänger, polyester, punk, disco, hip-hop och rock när Bobby Cannavale (från ”Boardwalk Empire”) rockar loss i första säsongen. Terence Winter (”Boardwalk Empire”, ”The Wolf of Wall Street”) är showrunner och självaste Martin Scorsese och Mick Jagger är producenter.

Legendariske Martin Scorsese (producent och regissör) och Mick Jagger (producent) på muntert humör. Foto: HBO
Legendariske Martin Scorsese (producent och regissör) och Mick Jagger (producent) på muntert humör. Foto: HBO

Första avsnittet är två timmar långt och är regisserat av oscarsvinnaren Martin Scorsese.

https://www.youtube.com/watch?v=95N93H72ebs

”Vinyl” ger en inblick i en musikbransch som är genomsyrad av sex och droger och befinner sig på tröskeln till en ny tidsålder för musiken, med punk, disco och hip-hop. Serien handlar om ägaren av ett skivbolag, Richie Finestra (Bobby Cannavale), som försöker rädda både företaget och sitt eget samvete utan att utplåna alla han möter på vägen.

Andra skådespelare är Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James Jagger och Paul Ben-Victor.

Länge leve 70-talet! Foto: HBO
Länge leve 70-talet! Foto: HBO

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter, Rick Yorn, Victoria Pearman, Emma Tillinger Koskoff, John Melfi och Allen Coulter är exekutiva producenter. Serien är skapad av Terence Winter, som även fungerar som showrunner.

I mitten av veckan är Ljud & Bild inbjuden till en exklusiv förhandsvisning, räkna alltså med en recension av första säsongen inom kort!

I och med retrovågen som sveper över oss, plus den stora ökningen av vinylförsäljningen (det går till och med att köpa skivspelare på stormarknaden!) så bör serien ha prickat rätt i tiden.

vinyl-record-icon9

Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.
  Vidvinkelzoom och ljusstark 50 mm till Nikon Z.
  Med två nya iPad-modeller visade Apple vid kvällens lansering att världens mest populära surfplatta, som har 10-årsjubileum i år, är här för att stanna.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.