Film/TV

Gör dig beredd för Martin Scorsese och musikindustrin i New York på 1070-talet – med sex, droger och rock’n’roll!
forfatter

15 februari är det äntligen premiär för HBO:s nya storsatsning ”Vinyl” som handlar om musikindustrin i New York på 1970-talet.

Gör dig redo för utsvängda byxor, läderbrallor, locktänger, polyester, punk, disco, hip-hop och rock när Bobby Cannavale (från ”Boardwalk Empire”) rockar loss i första säsongen. Terence Winter (”Boardwalk Empire”, ”The Wolf of Wall Street”) är showrunner och självaste Martin Scorsese och Mick Jagger är producenter.

Legendariske Martin Scorsese (producent och regissör) och Mick Jagger (producent) på muntert humör. Foto: HBO
Legendariske Martin Scorsese (producent och regissör) och Mick Jagger (producent) på muntert humör. Foto: HBO

Första avsnittet är två timmar långt och är regisserat av oscarsvinnaren Martin Scorsese.

https://www.youtube.com/watch?v=95N93H72ebs

”Vinyl” ger en inblick i en musikbransch som är genomsyrad av sex och droger och befinner sig på tröskeln till en ny tidsålder för musiken, med punk, disco och hip-hop. Serien handlar om ägaren av ett skivbolag, Richie Finestra (Bobby Cannavale), som försöker rädda både företaget och sitt eget samvete utan att utplåna alla han möter på vägen.

Annons

Andra skådespelare är Olivia Wilde, Ray Romano, Ato Essandoh, Max Casella, P.J. Byrne, J.C. MacKenzie, Birgitte Hjort Sørensen, Juno Temple, Jack Quaid, James Jagger och Paul Ben-Victor.

Länge leve 70-talet! Foto: HBO
Länge leve 70-talet! Foto: HBO

Martin Scorsese, Mick Jagger, Terence Winter, Rick Yorn, Victoria Pearman, Emma Tillinger Koskoff, John Melfi och Allen Coulter är exekutiva producenter. Serien är skapad av Terence Winter, som även fungerar som showrunner.

I mitten av veckan är Ljud & Bild inbjuden till en exklusiv förhandsvisning, räkna alltså med en recension av första säsongen inom kort!

I och med retrovågen som sveper över oss, plus den stora ökningen av vinylförsäljningen (det går till och med att köpa skivspelare på stormarknaden!) så bör serien ha prickat rätt i tiden.

vinyl-record-icon9

Annons

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Läs också: