Search
Generic filters

Sanningen finns på Viaplay

Åtminstone den sanning som kultserien X-Files letar efter. Nu går det att streama alla gamla säsonger samtidigt som den nya säsongen har premiär.

2010-talet är en guldålder för TV-serier. Nya och gamla serier lanseras och produceras i rasande takt, snabbare än man hinner ”binge”-titta på dem.

Den populära 90-talsserien X-Files har dammats av och nu kommer helt nya avsnitt. Den 10:e säsongen har premiär på Viaplay 28 januari. Då släpps också alla de äldre säsongerna.

Gamla stjärnor återvänder
Den nya säsongen består av sex avsnitt och fortsätter där serien slutade för 13 år sedan. Vi får alltså se gamla stjärnor som David Duchovny och Gillian Anderson i rollerna som Mulder och Scully. Mitch Pileggi kommer också tillbaka som FBI-chefen Walter Skinner. Producent är Chris Carter.

I det första avsnittet får Mulder och Scully ett fall som handlar om ett alien-bortförande. Den nya säsongen har massor av gästande stjärnor, bland annat Joel McHale (Community), Robbie Amell (The Flash), Lauren Ambrose (Six Feet Under), Annabeth Gish (The Bridge), Annet Mahendru (The Americans), Rhys Darby (Flight of the Conchords), Kumail Nanjiani (Silicon Valley) och William B. Davis.

Ibland kommer de tillbaka … David Duchovny och Gillian Anderson spelar återigen Mulder och Scully. Foto: 20th Century Fox Television
Ibland kommer de tillbaka … David Duchovny och Gillian Anderson spelar återigen Mulder och Scully. Foto: 20th Century Fox Television

Tre avsnitt är skrivna och regisserade av Chris Carter, de övriga av de ursprungliga serieveteranerna Glen Morgan, Darin Morgan och James Wong.

X-Files hade premiär förta gången i september 1993 och har vunnit sammanlagt 16 Emmy- och 5 Golden Globe-utmärkelser. Den är producerad av 20th Century Fox Television i samarbete med Ten Thirteen Productions.

X-Files är en av de science-fiction-serier som gått längst. Med de sex nya avsnitten blir summan 208 avsnitt. Stargate SG-1 leder ligan bland de oavbrutna serierna, med 217 avsnitt under 10 år, medan engelska Dr Who har monsterrekordet 723 avsnitt under 43 år – fast med ett uppehåll på 16 år i mitten.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist. John har arbetat för Ljud & Bild sedan 2013. Han skriver om hifi, högtalare, datorer, spel och teknikhistoria. John har ägnat sig åt teknikjournalistik sedan 1982(!) och har arbetat för många olika tidskrifter i olika roller, bland annat GEAR, High Fidelity, Computer för alla, Illustrerad vetenskap, Ny elektronik, PC World och Privat Computer. Han har också skrivit många böcker och utbildningsprogram om IT.
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Bang & Olufsen i gaming-samarbete med e-sportmästarna i Astralis. Första gaming-headsetet kommer i vår.
  Nya Omen-tillbehör med Warp Wireless-teknik.
  Amazon-ägda Ring har lanserat Always Home Cam som har en helt unik funktion: Den är en flygande minidrönare som flyger runt och håller koll på ditt hem.
  Efter att ha dragit tillbaka de första Sleepbuds på grund av batteriproblem är nya proppar på väg.
  Halo styr hela din B&O-anläggning.
  Med optiska brytare i stället för mekaniska ska Roccat Vulcan Pro-tangentborden vara så mycket som 40 gånger snabbare än konkurrenterna.
  Blir Canons billigaste pro-videokamera.
  Påstås förbättra ljudet rejält med ny MAT-teknik.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.