Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Quentin Tarantinos Kill Bill kommer på 4K Blu-ray

Snart är det dags att återse The Bride! Tarantino och Lionsgate firar 20-årsjubileumet med en knivskarp 4K-remaster.

Av / 2023-06-01 - 13:32
Quentin Tarantinos Kill Bill kommer på 4K Blu-ray

Tro det eller ej, men i år har det faktiskt gått 20 år sedan Kill Bill: Vol. 1 hade biopremiär! Är det fler som känner sig gamla?

Lionsgate kommer att fira detta med en 4K-remaster, till glädje för gamla (och nya?) tittare. Filmbolaget har förvärvat rättigheterna till Kill Bill: Vol 1 och Vol.2, samt ett antal andra Tarantino-klassiker, rapporterar Variety.

Filmen blev en av Tarantinos största kassasuccéer genom tiderna och lanserade Uma Thurman som en actionhjältinna. Den följer huvudpersonen The Bride på  hennes blodiga hämndresa, när hon vaknar ur sin koma efter att ha blivit skjuten på sitt eget bröllop.

Kill-Bill-Vol-2-Movie-Poster Kill-Bill-Movie-Poster
<
>
Kill Bill Vol. 1 och Vol 2. var på sin tid mycket populära på DVD och Blu-ray. (Foto: Miramax Films)

Släpps någon gång i oktober

Filmerna innehåller en mängd episka dialogscener, kampscener, action, blod och gore och blev en av Tarantinos bästsäljande filmer på DVD och Blu-ray. Därmed kan vi förmodligen också förvänta oss en fysisk 4K Blu-ray någon gång i oktober, vilket sammanfaller med när filmen hade biopremiär för 20 år sedan.

Tekniska detaljer om videokvalitet, ljudspår och extramaterial har ännu inte bekräftats enligt Blu-ray.com, men tidigare Tarantino-filmer har släppts i Dolby Vision HDR och med DTS-surroundljud. En möjlig strömningsversion har ännu inte nämnts. Men vi gläder oss!

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Rulla till toppen