Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Paramount förnyar Tulsa King

Fans av en sarkastisk, hårdslående (men mjuk på insidan) Sly Stallone kan nu se fram emot uppföljaren.

Av / 2023-02-01 - 15:35
Paramount förnyar Tulsa King

I går hade den häftiga fängelse-kriminalserien av Taylor Sheridan och Paramount, Mayor of Kingstown, säsongspremiär på SkyShowtime.

Jeremy ”Hawkeye” Renner gör sitt livs roll i serien, och är som gjord för att gestalta den vardagliga och jordnära, men ändå riktigt handlingskraftiga och obarmhärtiga ”fixaren”, som lånar ut ett öra till alla men som inte heller tvekar att kapa din hand.

Läs också Gangsterhelvete! Taylor Sheridan, och en perfekt castad Jeremy Renner, serverar stenhård socialrealism och gangsterhelvete – både innanför och utanför murarna.

Serieskaparen och manusförfattaren Sheridan är förmodligen mest känd för sina magnifika westernserier, som kretsar kring den mäktiga Dutton-klanen på boskapsranchen i Montana. Med Yellowstone, 1883 och 1923 har Sheridan verkligen satt Paramount och SkyShowtime på strömningskartan.

Men under hösten förra året lanserade multitalangen en helt annan serie – vilket gav nytt liv till ikonen Sylvester Stallone.

Läs också Sheridan gör det igen! Med Taylor Sheridan som serieskapare och duon Harrison Ford och Helen Mirren i huvudrollerna hade vi skyhöga förväntningar på 1923.

I Tulsa King, vi möter Dwight ”The General” Manfredi (Sylvester Stallone) som är en maffiagangster av den gamla skolan. Han har just avslutat 25 år på vatten och bröd och tjallade inte på en enda av sina maffiakamrater i New York.

När han släpps ut förväntar han sig mer än en klapp på axeln, men det han serveras är värre än så. Maffiafamiljen har ingen användning för en ”dinosaurie” i New York, så han skickas i ”exil” till en plats där han kan göra minst skada. I väg till bondhålan som Gud glömde, (tänk ett stort Danmark, med nötkreatur och oljepumpar i stället för grisar) kallad Oklahoma. Tulsa ska bli hans nya kungadöme.

Tulsa King sesong 1 6
Tulsa King, säsong 1 (Foto: SkyShowtime)

Naturligtvis har inte Dwight tänkt lägga sig ner och dö, han gnisslar tänder och är övertygad om att han kan bygga ett nytt imperium – i en stad som i praktiken är brottsfri. Förvecklingar och humor uppstår när den hårdföre, skrytsamma gamla gangstern stormar in i närmaste marijuanabutik (som för övrigt är laglig) och kräver att han ska ha 20 % av omsättningen för att skydda dem från kriminella gäng. ”Vilka gäng?” säger den förvirrade innehavaren.

Läs också Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.

Nu bekräftar produktionsbolaget Paramount att de har gett grönt ljus för säsong 2, liksom att Stallone återvänder i rollen som The General.

 

 

Stallone återvänder som Manfredi i säsong 2, och resten av skådespelarna förväntas också reprisera sina roller, inklusive Martin Starr som Bodhi, Andrea Savage som Stacy, Max Casella som Manny, Jay Will som Tyson, Domenick Lombardozzi som ”Chickie” Invernizzi, Vincent Piazza som Vince, Garrett Hedlund som Mitch och Dana Delany som Margaret.

Handlingen i uppföljarsäsongen är för närvarande okänd, men förvänta dig ytterligare kriminella upptåg och komiska situationer när den livserfarna mannen från storstaden kolliderar med redneck-livsstilen.

Läs också Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?

I pressmeddelandet säger Tanya Giles, från Paramount:

The huge success we’ve had with Tulsa King and Sylvester Stallone opens up possibilities with Taylor Sheridan, who consistently, his mind works in terms of universes and backstories, so I think there’s always a possibility that there’s more to that universe and more to that story.

Hittills har Paramount inte meddelat ett premiärdatum för den andra säsongen, men om vi ska tippa är våren 2024 sannolik för en återförening med Sly & Co.

Tulsa King sesong 1 2
Tulsa King, sesong 1 (Foto: SkyShowtime)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är nästan över!

Väntan är snart över!

Snart är väntan över!

Släpp drakarna loss!

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Rulla till toppen