Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Oscar-skandal – Will Smith lägger sig platt!

Efter att ha funderat ett dygn kommer nu Will Smith med en ursäkt.

Av / 2022-03-29 - 12:39
Oscar-skandal – Will Smith lägger sig platt!

Dagen efter den 94:e Oscarsgalan är det ingen som pratar om det faktum att CODA vann priset för årets bästa film, eller att Jane Campion kammade hem sin andra Oscar (för regin av The Power of the Dog).

Det absolut alla (från hela filmbranschen till ”de flesta människor”) pratar om, och ser videoklipp på, är att megastjärnan Will Smith, till följd av ett pinsamt skämt om Mrs Smiths något ”förminskade” hårman. , rusar upp på Oscarsscenen och klappar till komikern Chris Rock – så det SMÄLLER!

 

Smiths fru, som lider av en sjukdom (alopecia) som får henne att tappa håret, såg inte särskild road ut när Chris Rock sa att han såg fram emot att se henne i ”G.I. Jane 2” (Demi Moroe spelade en soldat med rakat huvud i G.I. Jane).

Vad vissa först trodde var ett iscensatt skämt, slutade i tidernas Oscarsskandal.

Ingen behövde tvivla på att Smith var rejält förbannad, efter att ha sagt dessa väl valda or ord  direkt efter tumultet:

– Keep my wife’s name out of your fucking mouth!

Ett par minuter senare går Will Smith upp på scenen igen, denna gång för att ta emot sin Oscar för bästa manliga huvudroll (King Richard), varpå han håller ett synnerligen tårfyllt tacktal och framför en sorts ursäkt för sitt lilla vredesutbrott och hoppas att han blir inbjuden igen.

 

 

https://youtu.be/qaN0whso7bc

Någon ursäkt till Chris Rock blev det däremot inte – och några timmar senare festade Smith med familjen som om ingenting hade hänt, på efterfesten på Vanity Fair.

Will Smith Instagram
Will Smith och Jada Pinkett Smith, på Oscar-galans efterfest på Vanity Fair (Foto: Instagram)

Samma kväll gick hans son, Jaden Smith, ut med ett uppenbart stöd för sin pappas okontrollerade vredesutbrott. I en kommentar på Twitter skrev han:

Jaden Smith Oscar 2022
Jaden Smith försvarar sin far (Foto: Twitter)
Läs också Galet på Oscarsgalan Det blev ingen nordisk oscarsfest, men en slagfärdig Will Smith räddade underhållningen!

Chris Rock har efter ”incidenten” meddelat att han inte kommer att anmäla misshandeln. Oscarsakademin har i ett pressmeddelande sagt att de tar avstånd från våld – det spekuleras nu om Smith kommer att bli av med sin Oscar för King Richard.

I måndags kväll drog Akademien åt skruvarna lite till:

Akademin fördömer Smiths agerande under gårdagens show. Vi har officiellt inlett en formell undersökning av incidenten och kommer att överväga ytterligare åtgärder och konsekvenser i enlighet med våra policyer och lagar i Kalifornien.

Vi gissar att Will Smith under natten har fått tänka efter ordentligt och i morse kom även den oreserverade ursäkten till Chris Rock.

Smith använde sitt Instagram-konto för att lägga sig fullständigt platt och visa att han djupt ångrar sitt beteende.

Screenshot 20220329 092602
<
>
Will Smith beklagar (Foto: Instagram)

Smith har alltid setts som filmvärldens gyllene wonderboy, med (bortsett från de upprepade swingers påståenden) ett felfritt uppträdande, och en självsäker och solid man med sunda familjevärderingar, och en garanti för storsäljande framgångar för filmstudiorna.

Det som skulle bli filmstjärnornas stora kväll, där han ”kröntes” med en Oscar för bästa manliga biroll, kommer nu för alltid att vara kantad av ”striderna-i-Dolby-Theater”.

Som Denzel Washington så klokt viskade till honom under Oscarskvällen:

Denzel said to me a few minutes ago, ”At your highest moment, be careful, that’s when the devil comes for you.”

Oscar 2022 1
Will Smith (tror att han) står upp för sin fru (Foto: Oscar/ABC)

PS! Vi väntar dock fortfarande på att Sean Penn ska livestreama att han smälter sina två Oscarsstatyetter! 😉

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen