Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nytt storslaget kostymdrama: The Gilded Age

Skaparna av Downton Abbey satsar på en ny succé med amerikanskt kostymdrama.

Av / 2022-01-13 - 10:59
Nytt storslaget kostymdrama: The Gilded Age

Kan du inte få nog av påkostade kostymdramer som utspelas under ”oskuldens tid”? Då har HBO Max snart en godbit på gång.

I slutet av månaden kommer skaparen av den ärkebrittiska tittarsuccén Downton Abbey, Julian Fellowes, med ett nytt kostymdrama, som den här gången utspelas under ”The Gilded Age” i 1880-talets New York.

 The Gilded Age har premiär på HBO Max den 25 januari.

 

Perioden i amerikansk historia som kallas ”The Gilded Age” präglades av omfattande ekonomiska förändringar, konflikter mellan gamla och nya sätt att leva och var en tid när enorma förmögenheter tjänades och förlorades. Den nya HBO-serien utspelar sig 1882 under just den här epoken.

I pressmeddelandet beskrivs handlingen så här:

Unga Marian Brook (Jacobson) flyttar från Pennsylvania till New York City efter sin fars död för att bo hos sina rika mostrar Agnes van Rhijn (Baranski) och Ada Brook (Nixon). Tillsammans med Peggy Scott (Benton), en ambitiös författare som söker en nystart, bli Marian oavsiktligt inblandad i ett socialt krig mellan en av hennes mostrar, som är en ättling till en rik familj, och hennes tumultartade grannar, en hänsynslös järnvägsmagnat och hans ambitiösa fru, George (Spector) och Bertha Russell (Coon). Nu när hon lever i en värld som gränsar till den moderna tidsåldern, kommer Marian att följa samhällets etablerade regler eller gå sin egen väg?

 

The Gilded Age, säsong 1 (Foto: HBO Max)

 

The Gilded Age har en ensemble med bland annat Cynthia Nixon (And Just Like That…), Christine Baranski, Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel och Jack Gilpin.

Läs också Den kåta borgarklassen Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

I andra roller ser vi Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald och Jeanne Tripplehorn.

The Gilded Age är regisserad av Michael Engler och producerad av Gareth Neame. Manuset är skrivet av serieskaparen Julian Fellowes tillsammans med Sonja Warfield. Säsong 1 består av nio 60-minutersavsnitt.

L&B kommer så fort som möjligt med en recension av serien! Håll utkik i nästa vecka.

The Gilded Age, säsong 1 (Foto: HBO Max)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Rulla till toppen