TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Nytt storslaget kostymdrama: The Gilded Age

Skaparna av Downton Abbey satsar på en ny succé med amerikanskt kostymdrama.

forfatter
Publicerad 2022-01-13 - 10:59

Kan du inte få nog av påkostade kostymdramer som utspelas under ”oskuldens tid”? Då har HBO Max snart en godbit på gång.

I slutet av månaden kommer skaparen av den ärkebrittiska tittarsuccén Downton Abbey, Julian Fellowes, med ett nytt kostymdrama, som den här gången utspelas under ”The Gilded Age” i 1880-talets New York.

 The Gilded Age har premiär på HBO Max den 25 januari.

 

Perioden i amerikansk historia som kallas ”The Gilded Age” präglades av omfattande ekonomiska förändringar, konflikter mellan gamla och nya sätt att leva och var en tid när enorma förmögenheter tjänades och förlorades. Den nya HBO-serien utspelar sig 1882 under just den här epoken.

I pressmeddelandet beskrivs handlingen så här:

Unga Marian Brook (Jacobson) flyttar från Pennsylvania till New York City efter sin fars död för att bo hos sina rika mostrar Agnes van Rhijn (Baranski) och Ada Brook (Nixon). Tillsammans med Peggy Scott (Benton), en ambitiös författare som söker en nystart, bli Marian oavsiktligt inblandad i ett socialt krig mellan en av hennes mostrar, som är en ättling till en rik familj, och hennes tumultartade grannar, en hänsynslös järnvägsmagnat och hans ambitiösa fru, George (Spector) och Bertha Russell (Coon). Nu när hon lever i en värld som gränsar till den moderna tidsåldern, kommer Marian att följa samhällets etablerade regler eller gå sin egen väg?

 

The Gilded Age, säsong 1 (Foto: HBO Max)

 

The Gilded Age har en ensemble med bland annat Cynthia Nixon (And Just Like That…), Christine Baranski, Carrie Coon, Morgan Spector, Denée Benton, Louisa Jacobson, Taissa Farmiga, Blake Ritson, Simon Jones, Harry Richardson, Thomas Cocquerel och Jack Gilpin.

Läs också Den kåta borgarklassen Lyckat kostymdrama som är en blandning av Dynastin, Askungen, Farliga förbindelser och Downton Abbey – med en touch av Fifty Shades of Grey.

I andra roller ser vi Ben Ahlers, Michael Cerveris, Kelley Curran, Claybourne Elder, Linda Emond, Katie Finneran, Amy Forsyth, Michel Gill, Ward Horton, Bill Irwin, Sullivan Jones, Celia Keenan-Bolger, Nathan Lane, Audra McDonald och Jeanne Tripplehorn.

The Gilded Age är regisserad av Michael Engler och producerad av Gareth Neame. Manuset är skrivet av serieskaparen Julian Fellowes tillsammans med Sonja Warfield. Säsong 1 består av nio 60-minutersavsnitt.

L&B kommer så fort som möjligt med en recension av serien! Håll utkik i nästa vecka.

The Gilded Age, säsong 1 (Foto: HBO Max)
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Se trailer för nya Star Wars-serien på Disney+ Det kommer en ny Star Wars-serie från Disney+. Se den första riktiga trailern för Andor här.
Schweizisk splatter testar ny crowdfunding-modell Mad Heidi finansieras av fans som får del av vinsten om filmen blir en framgång.
Nu kan du strömma Game of Thrones i 4K-kvalitet *UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend