Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Netflix Midsommarnatt kommer redan i april

Midsommarnatt är Per-Olav Sørensens kommande Netflix-serie. Nu är premiärdatumet fastställt.

Av / 2024-03-07 - 15:31
Netflix Midsommarnatt kommer redan i april

Den norske regissören Per-Olav Sørensen har närmast fått klippkort hos Netflix.

För strömningsjätten har serieskaparen tidigare levererat gedigna, och trovärdiga, serier som The Heavy Water WarStörst av allt, två säsonger av Home for ChristmasThe Playlist och Julstormen.

Alla hjärtevärmande serier där mänskliga relationer står i centrum för dramat – Royalteen låter vi däremot passera i tystnad.

Läs också En sista snort! En sista snort!

Det var i juli förra året som Netflix tillkännagav ytterligare en serie signerad Sørensen, med en stjärnspäckad norsk-svensk rollista: Midsommarnatt.

Midtsommernatt_a-1 Midtsommernatt_a-2 Midtsommernatt_a-3 Midtsommernatt_a-4 Midtsommernatt_a-5 Midtsommernatt_a-6 Midtsommernatt_a-7 Midtsommernatt_a-8 Midtsommernatt_a-9
<
>
Midsommarnatt (Foto: Netflix)

 

Nu har streamingtjänsten släppt ett antal nya bilder från serien, samt premiärdatumet.

Dramaserien har premiär den 11 april i år.

Under en midsommarfest kommer serien att utforska relationer, äktenskap, kärlek, förälskelse, svek, förhoppningar, drömmar, svartsjuka, förlåtelse och hemliga parallella liv.

Midtsommar Midtsommar
<
>
Midsommarnatt (Foto: Netflix)

Netflix lovar en nära, varm, rörande och rolig berättelse kring teman som alla kan relatera till.

Det är midsommar. Det är årets längsta dag. Det finns romantik i luften. Det är en fest. Det här är dagen Carina (Pernilla August) och Johannes (Dennis Storhøi) efter 30 års äktenskap väljer att berätta en stor hemlighet för familj och vänner, vilket får oanade konsekvenser.

I pressmeddelandet säger en entusiastisk Sørensen:

Det är fantastiskt att kunna fördjupa sig i alla relationer en utökad familj kan ge, och inte minst i alla hemligheter vi kan bära på, liksom alla parallella liv vi kan leva i samspel med människor som är mycket nära oss. På denna midsommarfest finns det plats för de stora känslorna, de stora avslöjandena och de stora samtalen, när ingenting går som planerat.

Midsommarnatt (Foto: Netflix)

Den imponerande rollistan inkluderar stora namn som Pernilla August, Dennis Storhøi, Linn Skåber, Kim Falck, Amalia Holm, Sofia Tjelta, Christopher Wollter, Fanny Klefelt, Peiman Azizpour, Maria Agwumaro, Eirik Hallert, Liv Osa och Kadir Talabani.

Per-Olav Sørensen är seriens skapare och regissör, och tillsammans med Sofie Forsman (Barracuda Queens) har han också skrivit manus.

Läs också Vackra, rika tjuvar Netflix bjuder på party-svenskor.

Inspelningen av Midsommarnatt ägde rum i Oslo förra sommaren – nu kan vi snart se fram emot resultatet av de begåvade människorna framför och bakom kameran.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen