Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Nedräkningen har börjat till Sagan om ringen – Maktens ringar

Om bara 12 dagar kan du strömma den dyraste TV-serien genom tiderna.

Av / 2022-08-21 - 18:03
Nedräkningen har börjat till Sagan om ringen – Maktens ringar

Det är upplagt för en häftig höst på strömningsfronten.

Redan på måndag kan du se den fantastiska uppföljarserien till Game of Thrones, House of the Dragon, på HBO Max – och om mindre än två veckor kommer Prime Video med den efterlängtade, och särdeles  påkostade, Sagan om ringen-serien The Lord of the Rings – The Rings of Power” (eller: ”Sagan om ringen – Maktens ringar”).

 

Serien baseras på böckerna av J.R.R. Tolkien (1892–1973), som bland annat skrev fantasyromanerna:

  • The Fellowship of the Ring (1954)
  • The Two Towers (1954)
  • The Return of the King (1955)

Alla tre helt förträffligt filmatiserade av nyzeeländske Peter Jackson i perioden 2001–2003.

Läs också Sagan om Ringen-trailer I dag släpper Prime Video den första trailern till deras största seriesatsning hittills: Tolkiens Sagan om Ringen.

Om du är av den uppfattningen att spelfilmerna inte var tillräckligt långa (11:22 timmar i förlängd utgåva), så kan du verkligen se fram emot.

Prime Video bekräftar nu att de första TVÅ avsnitten har premiär den 2 september. De återstående avsnitten kommer att följa en veckovis utrullning, med ett avsnitt i veckan. Avsnitten släpps globalt vid samma tidspunkt, så att alla fans kan uppleva dem samtidigt.

Det åttonde avsnittet, finalen för säsong 1, kommer att finnas tillgängligt den 14 oktober.

  • Tid vecka 1: Klockan 03.00 fredagen den 2 september
  • Tid vecka 2 och framåt: 06:00, fredagar

Ljud & Bild kommer att vara på plats den 30 augusti i London vid världspremiären av serien – och kommer snart med vår recension av den dyraste serieproduktionen genom tiderna.

Ringenes Herre Maktens Ringer 1
Sagan om Ringen: Maktens Ringar (Foto: Prime Video)

Den nya serien är dock inte en nyinspelning av Peter Jacksons välkända trilogi; i stället utspelar sig handlingen i Midgårds så kallade second age, som i Tolkiens universum är flera tusen år före händelserna i böckerna Bilbo – en hobbits äventyr och Sagan om ringen. 

Enligt pressmeddelandet kommer serien att:

…följa en ensemble av både välkända och nya figurer, som konfronterar ondskans länge fruktade återuppståndelse i Midgård (…) och ta tittarna tillbaka till en epok där stormakter smiddes, kungariken reste sig i ära och föll i ruiner, osannolika hjältar prövades, hopp hängde i en tunn tråd och en av de största skurkarna som någonsin strömmat ut ur J.R.R. Tolkiens penna hotade med att täcka hela världen med mörker.

Den nya serien kommer att vara en av de dyraste som någonsin har producerats. Enligt The Verge har första säsongen kostat runt $ 465 miljoner, som motsvarar ca. 3,9 miljarder svenska kronor! I tillägg har Amazon pungat ut med ca. 2,2 miljarder till Tolkiens efterlevande, för TV-rättigheterna till Sagan om Ringen-universumet; då är det ju bra att huvudägaren har djupa fickor.

Läs också Drakens tidsålder HBO Max satser stort på att prequel-serien till Game of Thrones ska lyfta streamingtjänsten till gamla höjder. Det tror vi att den gör!

Inspelningen har huvudsakligen ägt rum på Nya Zeeland, och Amazon utlovar att det kommer bli flera säsonger. Serieskapare är Patrick McKay och John D. Payne.

Bland skådespelarna vi får se i Amazons storsatsning är Cynthia Addai-Robinson, Robert Aramayo, Owain Arthur, Maxim Baldry, Nazanin Boniadi, Morfydd Clark, Ismael Cruz Córdova, Charles Edwards, Trystan Gravelle, Sir Lenny Henry, Ema Horvath, Markella Kavenagh, Joseph Mawle, Tyroe Muhafidin, Sophia Nomvete, Lloyd Owen, Megan Richards, Dylan Smith, Charlie Vickers, Leon Wadham, Benjamin Walker, Daniel Weyman og Sara Zwangobani.

Ringenes Herre Maktens Ringer 6

Sagan om Ringen: Maktens Ringar (Foto: Prime Video)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

2 reaktioner på ”Nedräkningen har börjat till Sagan om ringen – Maktens ringar”

  1. Erik Nilsson

    “Evil cannot create anything new, they can only corrupt and ruin what good forces have invented or made.”

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen