Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Kate Winslet i The Regime – nu är trailern här

Från skaparna av Succession kommer ett nytt maktdrama - med en rejäl dos humor.

Skrivet av / 2024-02-09 - 22:41
Kate Winslet i The Regime – nu är trailern här

Har du smak för politiskt drama, gärna med en rejäl dos satir/ironi? Då kommer den kommande Kate Winslet-serien, The Regime, förmodligen att vara något för dig!

Från producenterna av HBO-succén Succession (det satiriska dramat om den mäktiga mediefamiljen Roy) kommer en ny serie med maktkamp och intriger i centrum.

Läs också Men var inte Succession död? Nu finns det en möjlighet att HBO-serien återuppstår - om än i ett något annorlunda format.

Handlingen utspelar sig i ett fiktivt europeiskt land, med en nästan omnipotent kansler (Winslet) som är paranoid, makthungrig och cynisk ända in i märgen.

Igår kväll släppte HBO Max den första trailern:

Det skarpa manuset är skrivet av seriens skapare Will Tracy, som också skrev Succession, och producerat av Frank Rich, Tracey Seaward, Kate Winslet, Stephen Frears och Jessica Hobbs.

Stephen Frears och Jessica Hobbs regisserar.

Den stjärnspäckade serien kommer att ha HBO Max-premiär den 4 mars i år.

The-Regime_1-7 The-Regime_1-6 The-Regime_1-11 The-Regime_1-9 The-Regime_1-3 The-Regime_1-10 The-Regime_1-8
<
>
The Regime (Foto: HBO Max)

The Regime är en dramaserie om en auktoritär regim i dagens Europa.

Vi följer regimen från insidan av palatsets murar när den är på väg att kollapsa. Kansler Elena Vernham (Winslet) har varit isolerad i palatset under en längre tid och blivit alltmer paranoid och instabil.

The Regime (Foto: HBO Max)

Hon blir vän med soldaten Herbert Zubak (Matthias Schoenaerts), en oförutsägbar man och oväntad bundsförvant till förbundskanslern. Han måste skydda henne från omvärlden, all tänkbar kritik, svek – och, i välbekant diktatorisk stil, verkligheten.

Zubak skjuter snabbt åt sidan både hennes vänner (inklusive hennes konspirerande make) och fiender. I takt med att hans inflytande växer uppstår sprickor i Elenas planer på att stärka sitt järngrepp om både landet och palatset.

Förutom rått maktspel och uppenbart politiskt drama serveras vi en rejäl dos satirisk komedi.

Läs också Tillbaka i (dyster) högform! I den fjärde säsongen återvänder True Detective till sina mörka, dystopiska rötter.

Förutom Winslet och Schoenaerts hittar vi en stjärnspäckad rollista bestående av Andrea Riseborough, Hugh Grant, Guillaume Gallienne och Martha Plimpton. Övriga medverkande är Danny Webb, David Bamber, Henry Goodman, Stanley Townsend, Louie Mynett, Rory Keenan, Karl Markovics och Pippa Haywood.

The Regime består av sex avsnitt och kommer hem till dig om knappt en månad.

The Regime (Foto: HBO Max)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen