Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Ikväll kommer Kungen hem till dig!

Nu kan du strömma filmen om den legendariska kungen av Rock 'n' Roll, Elvis Presley.

Av / 2022-09-02 - 09:01
Ikväll kommer Kungen hem till dig!

I slutet av juni släppte Warner Bros den senaste filmen från australiensiska, något excentriska och mycket visuella regissören, Baz Luhrmann: Elvis.

Luhrmann ligger bakom storfilmer som Romeo & Julia, Moulin Rouge, Australia och The Great Gatsby. Med Elvis får vi hans version av livet för den största rockstjärnan genom tiderna: The King / ELVIS Aaron Presley.

Om du inte låter dig fängslas av orker, troll, alver och trollkarlar (Sagan om Ringen: Maktens Ringar, säsong 1), kan du ikväll istället sätta dig framför TV:n och strömma Elvis från HBO Max.

 

Elvis Presley föddes i Tupelo, Mississippi 1935. Redan 1977 (endast 42 år gammal) tackade kungen för sig, när han dog under tragiska omständigheter på sitt älskade Graceland.

Efter sitt genombrott 1956, fram till sin död, förändrade han musikindustrin i grunden och sålde fler album än någon annan har gjort.

Samtidigt lade han grunden till de stora konserterna, som dagens artister till stor del lever av. Utöver det, förutom sin musik, var Elvis ett populärkulturellt fenomen som upplevde en personkult och kändisstatus som var utan motstycke i historien.

Elvis 3
Elvis (Foto: Warner Bros.)

Elvis är visserligen inte den första filmen om The King, men med Luhrmann vid rodret har vi höga förväntningar på filmen.

Med Austin Butler i huvudrollen (Once Upon a Time… i Hollywood), medan filmstjärnan Tom Hanks har kastat sig över uppgiften att porträttera den legendariske managern för Elvis, överste Tom Parker.

Läs också Specialeffekt-fest! Kan tidernas överlägset dyraste TV-serie verkligen leva upp till de enorma förväntningarna?

Historien om Elvis (Butler) berättas här med utgångspunkt i hans komplicerade förhållande till sin manager, Colonel Tom Parker (Hanks). Filmen fördjupar sig i den komplexa dynamiken mellan dem, som spänner över ett 20-årigt förhållande, från början av Presleys karriär och framväxande berömmelse till hans oöverträffade stjärnstatus som världsberömd ikon. Med på resan är Priscilla Presley (Olivia DeJonge), en av de mest inflytelserika personerna i Elvis liv.

 

Elvis 2 Elvis 4 Elvis 1
<
>
Elvis (Foto: Warner Bros)

I huvudrollerna, förutom Butler, Hanks och DeJonge, ser vi teaterskådespelerskan Helen Thomson som Elvis mamma Gladys, och Richard Roxburgh som Elvis pappa Vernon.

Luke Bracey spelar Jerry Schilling, Natasha Bassett som Dixie Locke, David Wenham som Hank Snow, Kelvin Harrison Jr. som BB King, Xavier Samuel som Scotty Moore och Kodi Smit-McPhee som Jimmie Rodgers Snow.

Läs också Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Elvis poster
Elvis (Foto: HBO Max)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Rulla till toppen