Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

I juli släpps Bird Box-uppföljaren

Netflix släpper snart en uppföljare till en av sina största blockbusters.

Av / 2023-05-19 - 16:15
I juli släpps Bird Box-uppföljaren

För nästan fem år sedan kom den lite lågbudget-aktiga thrillerskräckisen Bird Box som en dark horse på Netflix.

Med Sandra Bullock i huvudrollen och domedagsprofetior kring ett krävande liv i en postapokalyptisk värld, slog danska Susanne Biers film an hos publiken. Det blev snabbt en av de mest sedda filmerna på Netflix någonsin.

Nu kommer “uppföljaren”: Bird Box Barcelona.

 

Temat “om du bara täcker dina ögon så är du säker från det okända …” är detsamma som i originalfilmen, men utspelar sig nu i Spanien.

Efter att en mystisk kraft utplånat en stor del av världens befolkning måste Sebastian (Mario Casas) navigera genom Barcelonas öde gator för att säkerställa sin egen överlevnad. När han skapar allianser med andra överlevande, och de försöker fly från staden, uppstår ett oväntat och ännu mer olycksbådande hot …

Regi och manus är av Álex och David Pastor.

I huvudrollerna ses Maris Casas, Georgina Campbell, Alejandra Howard, Naila Schubert, Diego Cavla, Patrick Criado, Lola DueÑas, Gonzalo de Castro, Michelle Jenner och Leonardo Baraglia.

Bird Box Barcelona (Foto: Netflix)

Den globala Netflix-premiären är den 14 juli.

Läs också Klurig domedagsknorr Sandra Bullock gömmer sig och flyr från det mörka okända. Tyvärr lyckas Netflix-filmen bara delvis med sin fascinerande handling.

Den första filmen handlade om höggravida Malorie (Sandra Bullock), som inte var speciellt entusiastisk över det kommande barnet. Då gick världen plötsligt brutalt åt helvete. I Ryssland och Östeuropa rasade en oförklarlig självmordsvåg – som sedan sköljde över USA.

Uppenbarligen blev människor “hypnotiserade” av “något”/”någon”, vilket tog fram de värsta känslorna och de största rädslorna hos dem; vilket framkallade en oemotståndlig lust att omedelbart begå självmord.

Det återstår att se om en spanskspråkig film, utan dragplåster från Hollywoods A-lista, kan få lika galet många tittare.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Fortfarande hel-MAX?

Så här fungerar Foley och ADR till filmljud

Rulla till toppen