TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Harry Potter-special på HBO Max

För första gången återförenas stjärnorna från Harry Potter – 20 år efter den första filmen.

forfatter
Publicerad 2021-12-28 - 10:13

För att fira 20-årsjubileet av den första Harry Potter-filmen (Harry Potter och de vises sten) släpper HBO Max ett specialprogram med stjärnorna i Potter-universumet.

När den panka fransklärarinnan och ensamstående modern J.K. Rowling i början av 1990-talet fick idén till sagan om den föräldralösa trollkarlen Harry Potter, visste varken hon eller någon annan vilken global mani den skulle bli.

Läs också Harry Potter: Trollkarlsmagi En av tidernas mest uppskattade filmserier, om den lite nördiga killen med trollstav och runda glasögon, släpps nu på 4K UDH BD.

Harry Potter-serien är en av de mest populära genom tiderna, om en lite nördig pojke med runda glasögon och en trollstav.

Serien förvandlade de tre huvudpersonerna (Daniel Radcliffe, Emma Watson och Rupert Grint) till superrika superstjärnor. Både Radcliffe och Watson har sedan dess haft stora film- och teaterkarriärer, men de har inte uppträtt tillsammans sedan den åttonde filmen (2011) – förrän nu.

Den 1 januari släpps HBO Max Potter-specialen Harry Potter 20th Anniversary: ​​​​Return to Hogwarts.

 

Många Harry Potter-skådespelare

Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, filmskaparen Chris Columbus och många av skådespelarna från de åtta Harry Potter-filmerna reser tillbaka till Hogwarts för första gången för att fira årsdagen av seriens första film.

Många av favoriterna från filmserien kommer att ansluta sig till hyllningen, bland dem Helena Bonham Carter, Robbie Coltrane, Ralph Fiennes, Jason Isaacs, Gary Oldman, Imelda Staunton, Tom Felton, James Phelps, Oliver Phelps, Mark Williams, Bonnie Wright, Alfred Enoch, Matthew Lewis, Evanna Lynch och Ian Hart.

Specialprogrammet är en hyllning till 20-årsdagen av den första filmen, Harry Potter och de vises sten, och är producerad av Warner Bros.

Harry Potter dark
Harry Potter (Foto: Warner Bros.)

Den tillbakablickande specialfilmen Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts berättar en förtrollande skapelsehistoria genom helt nya intervjuer och skådespelarsamtal och bjuder in fansen till en magisk resa genom en av de mest älskade filmserierna någonsin. Dokumentären hyllar magin bakom skapandet av filmerna och den fantastiska familj som formades i Warner Bros. Studios London för två decennier sedan, samt arvet och den bestående inverkan filmerna haft på våra hjärtan, sinnen och fantasi runt om i världen.

Tom Ascheim, VD för Warner Bros. Global Kids, Young Adults and Classics, säger i pressmeddelandet:

Det har varit en otrolig resa sedan filmen Harry Potter och de vises sten, och att få se hur filmserien utvecklats till detta otroliga universum har minst sagt varit magiskt. Denna retrospektiva resa är en hyllning till alla vars liv berörts av detta kulturella fenomen – från de begåvade skådespelarna och alla bakom kameran som gav allt till de passionerade fansen som fortsätter att hålla Wizarding World-andan vid liv 20 år senare.

Exekutiva producenten Casey Patterson tillägger:

Det finns magi i luften när alla dessa skådespelare återvänder hem till det ursprungliga Hogwarts, där allt började för 20 år sedan. Spänningen är kännbar när de förbereder sig för att ta med sina fans på en mycket speciell och personlig resa genom skapandet av dessa fantastiska filmer.

Harry Potter (Foto: Warner Bros.)

Fans kan starta sitt Wizarding World-firande och förbereda sig för den retrospektiva specialen genom att besöka WizardingWorld.com.

En exklusiv första titt på specialen finns också i Harry Potter: The Hogwarts Tournament of Houses som nu visas på HBO Max. Quiz-tävlingen leds av Helen Mirren och här tävlar fansen om att ta hem Tournament of Houses-mästerskapstrofén.

Harry Potter 20th Anniversary Return to Hogwarts (Foto: HBO Max)
Läs också Vi utser den bästa strömningstjänsten I och med Disney+ har strömningskriget satt igång på allvar, men vilka av de stora MÅSTE du ha?
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Prostituerade, kokain och snabba pengar. What’s not to like! De tre livsglada tjejerna med bagaget fullt av demoner gör ett sista desperat försök att fly undan sitt förflutna. Och vi hänger fortfarande med.
Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Biosuccé Fans av Avatar-serien kan nu se fram emot många fler uppföljarfilmer.
Svensk storslam! Ruben Östlund och Triangle of Sadness gör storsuccé hos Oscars-akademin.
Tackar för sig! Netflix toppchef och grundare Reed Hastings lämnar sitt jobb.
Följ Ljud & Bild