Search
Generic filters

Här är trailern till den nya, danska Star Wars-filmen!

Den här veckan inföll May the 4th, alltså internationella Star Wars-dagen. Därför har det kommit en trailer till danska ”Shrouded Destiny: A Star Wars Long Tale”.

I Danmark bor det ett Star Wars-fan som är lite mer intresserad av de populära filmerna än de flesta andra. Shahbaz Sarwar heter han, och är faktiskt SÅ intresserad av Star Wars att han tillsammans med 300 andra frivilliga de senaste fyra åren har skrivit och regisserat en fan-producerad Star Wars-film, som har heter Shrouded Destiny.

Med anledning av den internationella Star Wars-dagen, den 4:e maj (”May the 4th be with you”), har det släppts en två minuter lång trailer till filmen. Den kan du titta på längst ner i den här artikeln.

Shrouded Destiny: En Star Wars Long Tale är gjord i Danmark. Den totala budgeten är på ungefär 600 000 danska kronor, alltså knappt 900 000 svenska kronor.

Även om filmen är ett rent fan-projekt och inte har något med Disney eller de officiella Star Wars-filmerna att göra, så spelar den danska skådespelaren Lars Mikkelsen en huvudroll i filmen, som Jedi Master Okana Vidai.

Tyvärr har filmen inget premiärdatum, men enligt det danska teknikmediet Input, som har pratat med Shahbaz Sarwar, är målet att filmen ska släppas i år. Just nu håller de på med efterproduktionen, som förväntas ta ett halvår.

”Fast det är ju med reservation för hur det går för filmbranschen i dessa svåra tider med coronaviruset” säger Shahbaz Sarwar till Input.

Lars Mikkelsen, bror till Mads Mikkelsen som faktiskt var med i den riktiga Star Wars-filmen Rogue One, spelar en huvudroll i Shrouded Destiny.

Shahbaz Sarwar spelar själv i filmen som prisjägaren Tulek. Filmen blir 45 minuter lång. Den har en egen Facebook-sida som du kan följa här.

PS. Du läser nu en öppen artikel. Om du vill få tillgång till allt innehåll på Ljud & Bild,
så kan du läsa om våra prenumerationserbjudanden här .
Kommentera

Lämna ett svar

  Läs också

  Snart får svenskarna ännu en strömningstjänst att välja mellan.
  SteelSeries Arctis 9 är ett trådlöst headset med surroundljud som fungerar till både PC och PlayStation.
  GoPro Hero9 Black har 5K-video, ännu bättre videostabilisering – och äntligen en selfieskärm.
  Kompakt highend med gott om muskler.
  En närmare titt på både utsidan och insidan av Microsofts nya spelkonsoler.
  30 oktober släpper Disney+ den andra säsongen av serien The Mandalorian.
  En kompaktare och billigare modell av Sony Xperia 1 II. Med nästan samma specifikationer.
  Och priserna blir överkomliga.

  Aktuella erbjudanden

  Annons
  Prisjakt.se är en kommersiell partner till ljudochbild.se. De levererar uppdaterade priser, prisjämförelser och produktinformation.