TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
BLACK WEEK PÅ LB+ - 12 MND 30%!
Nyhet

Grönt ljus för The White Lotus, säsong 3

HBO Max har precis gett Mike White klartecken för en tredje säsong av det dekadenta rikemansdramat.

forfatter
Publicerad 2022-11-23 - 09:10

Sommaren förra året kom dramakomediserien The White Lotus in i strömningsvärlden som en riktig dark horse.

Mike Whites härliga inblick i världen med verklighetsfrämmande, självcentrerade, stenrika amerikaner tog såväl kritiker som publik med storm på HBO Max.

Läs också Stackars rika, vita privilegierade HBO-serien tar en fascinerande titt på förhållandet som verklighetsfrånvända förmögna har till sina medmänniskor och samhället i allmänhet.

Vi träffade försmådda, bortskämda, ibland verklighetsfrämmande amerikaner vars hawaiianska semestrar förstördes av bagateller, drunknade i självömkan eller småaktiga familjegräl. Ett udda gäng jetsetters under sin drömsemester på den smaragdgröna paradisön Maui. Det de hade gemensamt var deras enorma rikedomar och allmänna missnöje med livet, familjen – och sig själva.

Miniserien utökades snart med en säsong 2, som hade premiär i slutet av oktober i år.

 

 

Under säsong 2 flyttades handlingen från Hawaii till pittoreska Sicilien, med den neurotiska, lidande, verklighetstrotsande, kraftigt alkoholiserade (men ack så bisarrt roliga) Tanya McQuoid (Jennifer Coolidge) som enda återvändande ledande skådespelare.

Läs också Mer rikemans-småsinthet Vi har förflyttat oss från tropiska Hawaii till pittoreska Sicilien, men premissen är densamma.
The White Lotus sesong 2 5

Tidigare i år högg serien hela 20 (!) Emmynomineringar, och kunde ro hem 10 av dem.

Alexandra Daddario, ”The White Lotus, säsong 1” (Foto: HBO Max)

Efter att HBO Max bara har släppt 3 avsnitt från andra säsongen meddelar strömningstjänsten att de nu har gett grönt ljus för en tredje säsong av dramat.

Lite är för närvarande känt av handlingen i säsong 3, men i likhet med säsongerna före den kommer den tredje säsongen att följa en ny grupp gäster på en helt annan White Lotus resort.

I pressmeddelandet uttrycker serieskaparen Mike White sin entusiasm över att kunna återvända till konceptet:

There’s no place I’d rather work than HBO and there’s no people I’d rather partner with than Casey Bloys, Francesca Orsi, Nora Skinner and their incredible team. I feel so lucky to get this opportunity again and am excited to reunite with my amazingly talented collaborators on ”The White Lotus”.

Varken namnen på nya skådespelare, filmstart eller premiärdatum är för närvarande kända. Men om vi ska gissa är hösten 2023 en trolig lanseringssäsong.

The White Lotus sesong 2 12
The White Lotus, sesong 2 (Foto: HBO Max)

Annons
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna en kommentar

Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.
Norsk rövar-folklore! Katastroffilmer med troll i huvudrollen är sällsynta. Men Netflix lyckas med en förvånansvärt underhållande äventyrsfilm.
Grönt ljus! HBO Max har precis gett Mike White klartecken för en tredje säsong av det dekadenta rikemansdramat.
Nytt från Pixar! Artisterna på Disney/Pixar är på gång med en ny animerad film. Nu har den första teasern släppts.
Huawei: Så går du runt HBO:s blockad Huawei bekräftar problem med streamingtjänster men föreslår en lösning.
Följ Ljud & Bild