TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
L&B:s Julkalender 2022
Nyhet

Gran Turismo blir till film

Filmen baserad på det ikoniska racingspelet Gran Turismo får premiär 11 augusti 2023!

forfatter
Publicerad 2022-06-19 - 08:00

Gran Turismo är en av de mest populära och kända bilsimulatorerna i spelhistorien. Den första versionen av det populära racingspelet såg dagens ljus 1997, då det släpptes till den första generationen av Playstation. Sedan dess har nya och mer avancerade versioner avlöst varandra, ända fram till dagens Gran Turismo 7 på PS5, där du kan köra en mängd exotiska sportbilar med extremt vacker och verklighetstrogen grafik.

Gran Turismo 7 logo
Gran Turismo 7 logo

Gran Turismo: The Movie

Gran Turismo: The Movie

Snart blir det populära spelet film. Det heter kort och gott Gran Turismo (inte att förväxla med Gran Torino) och Sony har nu meddelat ett premiärdatum. Filmen släpps den 11 augusti 2023, dvs om drygt ett år.

Läs också Häftig racing i Forza Motorsport Påstås vara den mest tekniskt avancerade racingsimulatorn någonsin.
Forza Motorsport till Xbox Series X och S. Grafikken ser läcker ut! (Foto: Microsoft/Turn 10 Studios)

Filmen kommer att regisseras av Neill Blomkamp (känd för bland annat Elysium) och produceras av Columbia Pictures. Jason Hall har skrivit manuset, som förmodligen är baserat på en sann historia. Det följer en ung spelare som går från att vara skicklig bakom spelkontrollen, till att sitta bakom ratten på riktiga racerbilar som professionell racerförare!

Producenterna har inte släppt en trailer för filmen än, så vi får nöja oss med några utdrag ur spelet Gran Turismo 7!

 

 

Annons
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

Svensk deckare från Disney Disney gör serie av den svenska kriminalsuccén Koka björn.
Fungerar Willow-magin 2022? Disney försöker andas nytt liv i 80-talsklassikern.
Kommer redan i december! SkyShowtime släpper idag en ny trailer för Taylor Sheridan-serien 1923 - och tidigarelägger premiären!
Stallone gör en underhållande comeback Sly Stallone gör en mer än hygglig comeback som seriös skådespelare i en ojämn maffiakomedi.
Ny dansk Netflix-serie har premiär 5 januari 2023 Serien består av sex avsnitt, och bland skådespelarna finns Zlatko Buric, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.
Den starkaste säsongen! I den tredje omgången av komedisocialdramat Pörni gör Henriette Steenstrup sin starkaste säsong.
Följ Ljud & Bild