TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Game of Thrones snart i 4K HDR på HBO Max

Skarpare 4K-versioner av Game of Thrones säsong 1–8 kommer till HBO Max i augusti. Det var på tiden!

forfatter
Publicerad 2022-07-25 - 16:01

Streamingtjänsten HBO Max har funnits sedan den 26 oktober förra året, med en bred repertoar av filmer och serier från både HBO-universumet och Warner Bros. Flera serier och filmer finns i modernt 4K-format, med betydligt bättre strömningskvalitet än gamla HBO Nordic.

4K-utgåvorna av eftertraktade Game of Thrones (säsong 1–8) har dock låtit vänta på sig. Dessa uppgraderade versioner har bara funnits tillgängliga på UHD Blu-ray, medan strömningsprenumeranter har varit tvungna att nöja med vanlig, förbättrad HD. Men det här ska det äntligen bli ordning på!

Game of Thrones (Foto: HBO)

Game of Thrones i 4K och HDR lanseras i augusti

HBO och Warner Media meddelar i ett pressmeddelande att alla säsonger av GoT snart kommer att finnas tillgängliga i knivskarp 4K-kvalitet på HBO Max. Det kommer att äga rum i samband med lanseringen av den nya GotT-spinoff-serien House of the Dragon, som är planerad att ha premiär den 22 augusti. Vi antar att de ”nya” gamla serierna också kommer att finnas tillgänglig samma datum.

De befintliga säsongerna kommer då att få en markant ökning av bildkvaliteten, inklusive 4K (3840 x 2160) upplösning och ökad kontrastinformation i form av Dolby Vision HDR (High Dynamic Range)-format. Dessutom uppgraderas surroundljudspåret till Dolby Atmos 3D-ljud! Fans av GoT, strömning och hemunderhållning kan då njuta av en märkbart förbättrad ljud- och videoupplevelse. Vem vet, kanske det är en anledning att ”binge-titta” genom de gamla avsnitten igen?

För att komma åt HBO Max i 4K-upplösning behöver du ett abonnemang som för närvarande kostar 89 kronor per månad eller 699 för ett år.

Läs också NY trailer - House of the Dragon! HBO har släppt den första officiella trailern från den kommande Game of Thrones prequel-serien.
House of the Dragon 1a 3

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna en kommentar

MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind

Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.

Februaris höjdpunkter Reese Witherspoon och David Harbour toppar Netflix-nyheterna i februari.
Prostituerade, kokain och snabba pengar. What’s not to like! De tre livsglada tjejerna med bagaget fullt av demoner gör ett sista desperat försök att fly undan sitt förflutna. Och vi hänger fortfarande med.
Här ser du Yellowstone! Serieskaparen Talyor Sherdian är bland de hetaste namnen i strömningsbranschen idag - men var (och hur) får du se alla hans eminenta serier?
Biosuccé Fans av Avatar-serien kan nu se fram emot många fler uppföljarfilmer.
Svensk storslam! Ruben Östlund och Triangle of Sadness gör storsuccé hos Oscars-akademin.
Följ Ljud & Bild