Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Game of Thrones nu i 4K HDR på HBO Max

*UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max

Av / 2022-08-01 - 14:44
Game of Thrones nu i 4K HDR på HBO Max

Uppdatering 1 augusti: Ljud & Bild har kollat HBO Max idag och kan bekräfta att alla 8 säsongerna av Game of Thrones finns tillgängliga i 4K-kvalitet med Dolby Vision och Dolby Atmos. Därmed har man tillfälle att riva av alla episoderna ”på nytt” fram tills House of the Dragon har premiär den 22 augusti!

Streamingtjänsten HBO Max har funnits sedan den 26 oktober förra året, med en bred repertoar av filmer och serier från både HBO-universumet och Warner Bros. Flera serier och filmer finns i modernt 4K-format, med betydligt bättre strömningskvalitet än gamla HBO Nordic.

4K-utgåvorna av eftertraktade Game of Thrones (säsong 1–8) har dock låtit vänta på sig. Dessa uppgraderade versioner har bara funnits tillgängliga på UHD Blu-ray, medan strömningsprenumeranter har varit tvungna att nöja med vanlig, förbättrad HD. Men det här har det äntligen blivit ordning på!

Game of Thrones S1E1 4K UHD Game of Thrones S1E1 4K
<
>
Alla episoderna av GoT finns nu tillgängliga i 4K UHD kvalitet, Dolby Vision HDR-format och Dolby Atmos surroundljud. (Foto: Audun Hage)

Game of Thrones i 4K och HDR 

HBO och Warner Media meddelar i ett pressmeddelande att alla säsonger av GoT snart kommer att finnas tillgängliga i knivskarp 4K-kvalitet på HBO Max. Det kommer att äga rum i samband med lanseringen av den nya GotT-spinoff-serien House of the Dragon, som är planerad att ha premiär den 22 augusti. Vi antar att de ”nya” gamla serierna också kommer att finnas tillgänglig samma datum.

De befintliga säsongerna kommer då att få en markant ökning av bildkvaliteten, inklusive 4K (3840 x 2160) upplösning och ökad kontrastinformation i form av Dolby Vision HDR (High Dynamic Range)-format. Dessutom uppgraderas surroundljudspåret till Dolby Atmos 3D-ljud! Fans av GoT, strömning och hemunderhållning kan då njuta av en märkbart förbättrad ljud- och videoupplevelse. Vem vet, kanske det är en anledning att ”binge-titta” genom de gamla avsnitten igen?

För att komma åt HBO Max i 4K-upplösning behöver du ett abonnemang som för närvarande kostar 89 kronor per månad eller 699 för ett år.

Läs också NY trailer - House of the Dragon! HBO har släppt den första officiella trailern från den kommande Game of Thrones prequel-serien.

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen