TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Game of Thrones nu i 4K HDR på HBO Max

*UPPDATERAD* 4K-versionerna av Game of Thrones säsong 1-8 är nu tillgängliga på HBO Max

forfatter
Publicerad 2022-08-01 - 14:44

Uppdatering 1 augusti: Ljud & Bild har kollat HBO Max idag och kan bekräfta att alla 8 säsongerna av Game of Thrones finns tillgängliga i 4K-kvalitet med Dolby Vision och Dolby Atmos. Därmed har man tillfälle att riva av alla episoderna ”på nytt” fram tills House of the Dragon har premiär den 22 augusti!

Streamingtjänsten HBO Max har funnits sedan den 26 oktober förra året, med en bred repertoar av filmer och serier från både HBO-universumet och Warner Bros. Flera serier och filmer finns i modernt 4K-format, med betydligt bättre strömningskvalitet än gamla HBO Nordic.

4K-utgåvorna av eftertraktade Game of Thrones (säsong 1–8) har dock låtit vänta på sig. Dessa uppgraderade versioner har bara funnits tillgängliga på UHD Blu-ray, medan strömningsprenumeranter har varit tvungna att nöja med vanlig, förbättrad HD. Men det här har det äntligen blivit ordning på!

Game of Thrones S1E1 4K UHD Game of Thrones S1E1 4K
<
>
Alla episoderna av GoT finns nu tillgängliga i 4K UHD kvalitet, Dolby Vision HDR-format och Dolby Atmos surroundljud. (Foto: Audun Hage)

Game of Thrones i 4K och HDR 

HBO och Warner Media meddelar i ett pressmeddelande att alla säsonger av GoT snart kommer att finnas tillgängliga i knivskarp 4K-kvalitet på HBO Max. Det kommer att äga rum i samband med lanseringen av den nya GotT-spinoff-serien House of the Dragon, som är planerad att ha premiär den 22 augusti. Vi antar att de ”nya” gamla serierna också kommer att finnas tillgänglig samma datum.

De befintliga säsongerna kommer då att få en markant ökning av bildkvaliteten, inklusive 4K (3840 x 2160) upplösning och ökad kontrastinformation i form av Dolby Vision HDR (High Dynamic Range)-format. Dessutom uppgraderas surroundljudspåret till Dolby Atmos 3D-ljud! Fans av GoT, strömning och hemunderhållning kan då njuta av en märkbart förbättrad ljud- och videoupplevelse. Vem vet, kanske det är en anledning att ”binge-titta” genom de gamla avsnitten igen?

För att komma åt HBO Max i 4K-upplösning behöver du ett abonnemang som för närvarande kostar 89 kronor per månad eller 699 för ett år.

Läs också NY trailer - House of the Dragon! HBO har släppt den första officiella trailern från den kommande Game of Thrones prequel-serien.
House of the Dragon 1a 3

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend