Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Frasier återuppstår

Kelsey Grammer gick från Cheers till Frasier - och återvänder nu med den ikoniska karaktären.

Av / 2023-10-12 - 19:24
Frasier återuppstår

Det är ett välkänt faktum att film- och serieproducenter ofta gillar att ”återanvända”, remakes och ”rebooting” av filmer/serier – men det var nog inte många som kunde förutspå att självaste Frasier skulle återuppstå som en serie?

Kelsey Grammer fick sitt genombrott som den kvicka och självupptagna psykologen (tillsammans med sin pedantiske bror Niles), i baren där ”alla känner alla”, i TV-serien Cheers (1982-1993).

När Cheers lades ned fick han sin egen spin-off-serie: Frasier (1993-2004).

Nu väcker Paramount/SkyShowtime karaktären till liv igen med helt nya avsnitt.

 

I den nya Frasier-serien kommer Kelsey Grammer (68) att återvända till huvudrollen.

Serien filmades med publik på Paramount Studios i Los Angeles och tar dig genom 10 avsnitt i Frasier Cranes (Grammer) liv när han återvänder till sitt älskade Boston för att möta nya utmaningar, knyta nya band och äntligen förverkliga gamla drömmar.

Frasier (Foto: SkyShowtime)

Andra ledande roller är Jack Cutmore-Scott som Frasiers son Freddy, Nicholas Lyndhurst som Alan, Frasiers gamla studiekamrat och numera universitetsprofessor, Toks Olagundoye som Olivia, Alans kollega och chef för universitetets psykologiska avdelning, Jess Salgueiro som Eva, som delar lägenhet med Freddy, och Anders Keith som Frasiers brorson David.

 

Moving In The Good Father The Good Father Moving In The Good Father Frasier_1-3-1-scaled
<
>
Frasier (Foto: SkyShowtime)

I år är det 30 år sedan den ursprungliga Frasier-serien först sändes på TV (linjär; om någon minns vad det var…), och den har fortfarande rekordet för flest Emmy-utmärkelser för en komediserie.

Frasier är skapad av författarna Chris Harris (How I Met Your Mother) och Joe Cristalli, som också är exekutiva producenter tillsammans med Grammer.

Läs också Fler serienyheter från Yellowstone-skaparen. SkyShowtime har en massiv höst- och vinterlansering med bland annat en ny serie från Yellowstones skapare.

Den nya Frasier-serien kommer att sändas exklusivt på SkyShowtime från den 3 november, med nya avsnitt varje fredag.

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

MILF-trailer!

Redo för en ny omgång?

Ett gott skratt förlänger livet!

Kungen ryter igen!

De kriminellas härjningar fortsätter i Kingstown

Harry Potter-ljudböckerna får Dolby Atmos

Se den nya trailern från Förintelsen-helvetet

Hysterisk ny trailer!

Rulla till toppen