Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Disney släpper trailer för Insidan ut 2

I sommar släpper Disney Pixar uppföljaren till en av sina mest minnesvärda filmer.

Av / 2024-03-20 - 15:10
Disney släpper trailer för Insidan ut 2

Vi närmar oss tioårsdagen av premiären för en av Disney Pixars mest känsloladdade filmer: Insidan ut.

Under 2015 fick vi stifta bekantskap med hela vårt inre känslospektrum, i Pixars fantastiska värld representerat av glädje, ilska, rädsla, avsky och vemod.

De arbetade alla för att reagera på de situationer som den unga Riley befann sig i och kontrollera hennes känslor. Samtidigt bevarade och loggade de hela hennes minne och känsloregister – vilket ledde till många roliga och mycket kreativa händelser.

Läs också Insidan ut 3D Disney/Pixar befäster sin position som den bästa och mest innovativa aktören på den lukrativa animationsmarknaden.

En film som vi då belönade med 6 stjärnor.

Nu är det glada gänget snart här igen, och Disney har precis släppt en ny trailer.

 

I Insidan ut 2 (Inside Out 2) har Riley nu blivit tonåring och upplever nya och okända känslor – vilket gör gruppen från originalfilmen ännu större.

I originalfilmen mötte vi Glädje (Joy), med röst av Amy Poehler, Ilska (Anger), med röst av Lewis Black, Vemod (Sadness), med röst av Phyllis Smith, Rädsla (Fear), med röst av Tony Hale och Avsky (Disgust), med röst av Liza Lapira.

Läs också Eldprovet! Disneys Pixar-avdelning fortsätter att producera de mest intressanta och tekniskt briljanta animerade filmerna.

I uppföljaren får vi återigen följa Riley när hennes inträde i tonårsvärlden krockar med den oväntade renoveringen av ”Högkvarteret”. En renovering för att göra plats för något mycket oväntat: Helt nya känslor!

Glädje, Vemod, Ilska, Rädsla och Avsky, som i sina egna ögon hittills har bedrivit en framgångsrik verksamhet, är osäkra på vad de ska känna när Ängslan dyker upp. Och det verkar som om hon inte kommer ensam…

Årets nykomlingar

  • Ängslan (Anxiety), med röst av Maya Hawke, kommer att skaka om hela huvudkontoret! Med en bomb av energi kommer entusiastiska Ängslan att se till att Riley är förberedd på alla möjliga negativa resultat.
  • Avund (Envy), med röst av Ayo Edebiri (The Bear), må vara liten, men hon vet vad hon vill. Hon är alltid avundsjuk på allt som alla andra har och är inte rädd för att lägga all sin energi på att längta efter det.
  • Ennui, med Adèle Exarchopoulos röst, kunde inte bry sig mindre. Tråkig och trubbig, med en förmåga att himla med ögonen, ger Ennui den perfekta mängden tonårsapati till Rileys personlighet – närhelst hon känner för det.
  • Pinsamhet (Embarrassment), med Paul W. Hausers röst, gillar att ligga lågt, vilket inte är så lätt för den här kraftiga killen med en ljus och rödrosa hudfärg.

Dessutom gör Kensington Tallman rösten till Riley Andersen, som snart ska börja high school. Lilimar gör rösten till Valentina ”Val” Ortiz, en hockeyspelare i skolan som alla, inklusive Riley och hennes vänner, ser upp till.

Läs också Hurra, en sådan remake! Med nyinspelningen av 1980-talsserien bjuder Disney+ på en av årets mest intressanta TV-upplevelser.

Diane Lane och Kyle MacLachlan återvänder som Rileys mamma och pappa, Sumayyah Nuriddin-Green och Grace Lu är rösterna till Rileys bästa vänner och Yvette Nicole Brown är rösten till Coach Roberts, som leder ett sommarhockeyläger.

I regissörsstolen hittar vi Kelsey Mann, medan Mark Nielsen är producent för Insidan ut 2.

Filmen har biopremiär den 14 juni i år och förväntas finnas tillgänglig för streaming på Disney+ någon gång under hösten.

Insidan ut 2 (Foto: Walt Disney / Pixar)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

Netflix slår tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen