Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Dashtoon: skapa din egen tecknade film med hjälp av AI

Drömmer du om att bli serietecknare? Nu kan du få hjälp av artificiell intelligens.

Skrivet av / 2023-11-03 - 15:23
Dashtoon: skapa din egen tecknade film med hjälp av AI

Artificiell intelligens kan användas till så mycket, och ett av de senaste verktygen inom ”generativ AI” är det tecknade programmet Dashtoon Studio. Genom att mata in manus, text och skisser i programmet kan du nu skapa serier och animerade filmer enklare än någonsin tidigare.

Med AI-verktyget Dashtoon kan du förvandla skisser och text till en spännande tecknad eller animerad film (Foto: Dashtoon)

 

Så fungerar Dashtoon Studio

För att använda Dashtoon Studio laddar du först upp ”storyboarden” med skisser till programmet, sedan kan man välja karaktärer och ladda upp bilder och ritningar för att generera animationer. Därefter kan man använda smarta AI-redigeringsfunktioner i studion för att redigera det genererade resultatet.

Dashtoons grundare hävdar att detta kan minska den tid det tar att skapa ett färdigt avsnitt från 40–50 timmar till 5–6 timmar.

I framtiden planerar de att kunna generera hela storyboards och dialoger med AI, vilket kommer att minska tiden ytterligare.

Dashtoon grundades i december 2022 av Sanidhya Narain, Lalith Gudipati och Soumyadeep Mukherjee (Foto: Dashtoon)

Målet är att både befintliga manusförfattare och nya talanger ska kunna omvandla sina manusidéer till digitala tecknade serier, som planeras att bli tillgängliga på Dashtoon Comic Reader-app-plattformen.

”Dashtoons mål är att skapa en värld där skapandet av serier är lika utbrett och kulturellt förankrat som det är i exempelvis Japan och Korea”, säger Lalith Gudipati, COO och medgrundare. ”Vi är glada över att vara pionjärer inom en rörelse som integrerar teknik och kreativitet och som skapar en global kreativ renässans för digitala serier.”

Läs också ChatGPT ute på nätet Nu är Browse with Bing släppt för alla och samtidigt får vi bildgeneratorn DALL-E 3 integrerad

Nedan kan du se ett exempel på ett avsnitt som gjorts med Dashtoon. Vem vet, kanske kan du göra det ännu bättre själv?

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaktionschef. Audun anställdes som journalist på Ljud & Bild 2004 och har spelat en aktiv roll i utvecklingen av L&B som tidning och webbplats. Audun är extremt kvalitetsmedveten och känd för sina kräsna öron och skarpa ögon. Som redaktionschef håller han ett öga på allt som journalisterna skriver. Han ansvarar också för Ljud & Bilds TV-tester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Veronika - se den nya trailern!

Ronja Rövardotter i tv-serieformat

Ny nordisk kriminalserie på SkyShowtime

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen