TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Dansk Netflix-serie från Nicolas Winding Refn

Den nya serien heter Copenhagen Cowboy och är på sex avsnitt

forfatter
Publicerad 2022-07-22 - 14:25

Copenhagen Cowboy är en spänningsframkallande, neondränkt noir-serie om en ung kvinnlig hjälte, Miu (Angela Bundalovic), som rör sig genom Köpenhamns kriminella undre värld, skriver Netflix i ett pressmeddelande om den nya serien från Nicolas Winding Refn.

Med Copenhagen Cowboy återvänder jag till mitt förflutna för att forma min framtid genom att skapa en serie, en expansion av mina ständigt utvecklande alter egon – nu i form av min unga kvinnliga hjälte, Miu. Att väcka denna serie till liv genom samarbetet med Netflix har varit en helt vidunderlig upplevelse på alla sätt. Jag uppfattar Netflix inte bara som min partner med många möjliga äventyr i framtiden, utan också som mina vänner. En ny term är född: Netflix Winding Refn

säger den danske regissören.

Copenhagen Cowboy är inspelad i Danmark och består av sex avsnitt. Produktionen har avslutats och serien får sin globala premiär på Netflix senare i år.

I huvudrollerna Angela Bundalovic, Lola Corfixen och Zlatko Buric. Ytterligare medverkande inkluderar Andreas Lykke Jørgensen, Jason Hendil-Forssell, Li Ii Zhang, Dragana Milutinovic, Mikael Bertelsen och Mads Brügger.

Läs också Only God Forgives Danska Nicolas Wending Refn gjorde en av 2011 års bästa filmer med Drive, som hade en eminent Ryan Gosling i huvudrollen. I Only God Forgives återförenas de båda i en stilstudie så vacker och så mörk att det sker lite på bekostnad av det lilla som finns kvar av konventionellt filmberättande – men det är stor konst.

Nicolas Winding Refn, föddes i Köpenhamn, Danmark, och växte upp i New York. Han är känd för Pusher-trilogin (1996-2005), Bleeder (1999), Bronson (2008), Valhalla Rising (2009), Drive (2011), Only God Forgives (2013), The Neon Demon (2016) och serien Too Old to Die Young (2019). Du kan se en trailer för den senare nedan. Det kan kanske ge en ledtråd om vad vi kan förvänta oss av Copenhagen Cowboy.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Utvecklingsredaktör och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend