Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Comeback för Maverick

Tom Cruise tar på sig stridspilotdräkten igen!

Skrivet av / 2015-06-29 - 11:17
Comeback för Maverick

I samband med presslanseringen av den femte Terminator-filmen, ”Terminator Genisys”, berättade högsta chefen för produktionsbolaget Skydance, David Ellison, att en uppföljare till megasuccén ”Top Gun” (1986) är på gång.

För snart 30 år sedan fick vi följa med till amerikanska flygvapnets elitskola, där testosteronet flödade. När rookien med auktoritetsproblem, Maverick (Tom Cruise), dök upp påbörjas en stenhård kamp om vem som är bäst – självaste top gun!

Filmen producerades av Jerry Bruckheimer och (avlidne) Don Simpson och satte standarden för blockbuster-filmer under många år.

top-gun-top-gun-456091987

”Take my Breathe away”, Mr. Cruise!
Justin Marks håller redan på att skriva manus och Ellis avslöjade att uppföljaren bland annat kommer att handla om drönare. Han sa också så här om Maverick-rollen: ”There is an amazing role for Maverick in the movie, and there is no ’Top Gun’ without Maverick, and it is going to be Maverick playing Maverick.”

Uppföljaren ska produceras av Bruckheimer och Ellison men i dagsläget finns inget spikat premiärdatum. Inga andra skådespelare än Cruise är klara för projektet. En sak som är säker är dock att första filmens regissör inte ska upprepa prestationen – Tony Scott begick självmord 2012.

2013 släpptes för övrigt ”Top Gun” på Blu-ray i 3D.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr & Mrs Smith kommer tillbaka!

Mord i Venedig går snart att streama

Bättre än Yellowstone?

Spidey!

Trailer för Reacher

Förnyad!

Kommer till strömning

Så Yellowstone var inte (helt) död

Så fungerar Dashtoon

Kommer till Disney+!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen