Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Chris Rock kommer att regissera den amerikanska versionen av ”En runda till”

Kommer DiCaprio och Chris Rock att kunna återskapa magin hos den unika danska Oscarsvinnaren?

Skrivet av / 2024-02-01 - 15:52
Chris Rock kommer att regissera den amerikanska versionen av ”En runda till”

I april 2021, mitt under corona-lockdown, vann den danska filmen ”En runda till” (Druk) Oscar för ”Årets bästa internationella film”.

Läs också Dansk Oscar-fest Det var dansk fest i Hollywood i natt.

Det gick knappt ett dygn efter att tacktalen var avslutade och den röda mattan rullats in, förrän ingen mindre än The Wolf of Wall Street-stjärnan Leonardo DiCaprios produktionsbolag (Appian Way) hade lagt beslag på rättigheterna till en amerikansk version av filmen.

Druk är verkligen ett skandinaviskt projekt.

Regisserad av danske Thomas Vinterberg, med ett manus baserat på den norske psykiatern Finn Skårderuds teori, och med danska Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang, Lars Ranthe och svensk-norska Maria Bonnevie i huvudrollerna. Norska Sturla Brandth Grøvlen är filmens fotograf medan norska Anne Østerud sköter klippningen.

Den norske psykiatern Finn Skårderud lanserade en något kontroversiell teori för cirka 20 år sedan: Människor föds helt enkelt med runt minus 0,5 promille (!). Med andra ord, först efter två glas öl/vin är du ”normal”, själen i harmoni och kroppen ”i balans”.

Vinterberg fascinerades av denna teori, och skrev ett manus kring konceptet. Resultatet blev filmen En runda till (Druk).

Läs också Alkoholens glädje och förbannelse Thomas Vinterberg ger en ytterst fascinerande inblick i skandinavers komplicerande förhållande till alkohol.

Martin (Mads Mikkelsen) är historielärare på gymnasiet, men om han nästan tappat ”stinget” på hemmafronten så har all inspiration, entusiasm, engagemang och livsglädje lämnat helt hans arbetsliv. Det går så långt att klassen tillsammans, med föräldrarna i släptåg, kallar till ett möte där de kräver att han ”tar sig samman”.

Under kollegan Nikolajs (Magnus Millangs) 40-årsdag kommer de fyra dryckespolarna överens om att utforska Skårderuds teori, och genomföra den som en studie med efterföljande loggföring och anteckningar. Lärarkollegorna Tommy (Thomas Bo Larsen) och Peter (Lars Ranthe) tvekar inte att kasta sig in i projektet.

På engelska blir filmens titel ”Another Round”, och det förväntas att DiCaprio själv kommer spela huvudrollen som Martin.

En rejält berusad DiCaprio i ”The Wolf of Wall Street” (Foto: Warner Bros.)

Nu rapporterar Deadline att regissören är fastställd, och det blir (något överraskande) komikern Chris Rock!

Vid sidan av sin framgångsrika karriär som stand up-komiker är Rock förmodligen mest känd för att ha blivit slagen av en arg Will Smith under Oscarsgalan 2022.

Som skådespelare har vi sett honom i roller som den snabbkäftade zebran i Madagaskarfilmerna, samt Head of State, Fargo och Amsterdam. Rock har bara sju titlar som regissör, ​​varav den första (Head of State) hade premiär 2003.

Stuart Bloomberg har redan skrivit ett grovt utkast till manuset till amerikanska Another Round, som nu komemr bearbetas av Rock.

Producenterna blir DiCaprio, Jennifer Davisson, Brad Weston och Collin Creighton.

Läs också Den datoranimerade krigshistorien Ännu en gång har Steven Spielberg och Tom Hanks samarbetat för att skildra andra världskrigets fasor. Visuellt spektakulärt, men känslomässigt urholkat.

Thomas Vinterberg och Tobias Lindholm (som skrev manus tillsammans) kommer båda att fungera som verkställande producenter för den amerikanska nyinspelningen.

Det var uppenbarligen en vild jakt på rättigheterna till en engelskspråkig version av En runda till (Druk). Förutom DiCaprios produktionsbolag Appian Way var ”Studiocanal”, Jake Gyllenhaals ”Nine Stories” och Universal Pictures med i budgivningen.

Nu kan Leonardo DiCaprio fyra av sitt bredaste leende och skåla för ”En runda till”.

Så blir det så småningom ytterligare en omgång för ”Druk”, med stjärnan Leonardo DiCaprio i huvudrollen; här från en scen i ”The Wolf of Wall Street” (Foto: Warner Bros.)
Läs också The Wolf of Wall Street Mästerregissören Martin Scorsese visar sig från sin allra bästa sida när han tolkar storsvindlaren Jordan Belforts memoarer som berättar om ett utsvävande liv med kvinnor, knark och pengar på 90-talet. Den är i längsta laget, men kors en sådan underhållande, fascinerande och imponerande film.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Det blir inte snabbare än så här!

Senaste societetsnytt från London anno 1815

Slår alla rekord!

Redo för en ny omgång?

Popdrottningen kommer hem till dig!

Nu blir det nordisk seriefest!

Comeback kid?

Kanslern har talat!

Premiär idag!

Spänner musklerna!

Disney+ kommer till Apple Vision Pro

Nordisk fylla på amerikanskt vis!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen