Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Nyhet

Bridgerton, säsong 3, del II – se trailern

Netflix värmer upp inför premiären av Bridgerton, säsong 3, del II, med en ny trailer från den förnäma Londonsocieteten.

Av / 2024-06-05 - 17:10
Bridgerton, säsong 3, del II – se trailern

Några veckor före jul avslöjade Netflix att den tredje säsongen av en av streamingjättens mest populära serier, Bridgerton, skulle delas upp i två delar. Ett till synes populärt grepp bland streamingtjänster nuförtiden.

Del I (avsnitt 1–4) hade premiär den 16 maj, medan del II (avsnitt 5–8) kommer att ha sin efterlängtade streamingpremiär nästa vecka, den 13 juni.

Läs också Gäääsp! Det posha, färgblinda borgerskapet på 1800-talet i London återvänder, men den här omgången är betydligt mindre fascinerande än tidigare säsonger.

I förväg lovade Netflix oss ”den mest skandalösa säsongen hittills”; något som vi, efter att ha sett hela del I av säsongen, inte riktigt kunde hålla med om – såvida de inte menade att det skulle vara ”skandalöst” om vi somnade framför serien…

Nyligen släppte Netflix trailern för den kommande del II av den tredje säsongen.

 

Med säsong 3 verkar det som om skaparna har begått kardinalsynden att fokusera mer på den politiska korrektheten i hur den ”fula ankungen” (eller ”panelhöna” som hon kallas i serien) kan blomstra och hitta kärleken, men glömde att linda in den (intressanta handlingen) i ett spännande sammanhang.

I händelsernas centrum denna omgång, och därmed mycket omtalad av den lokala skvallerskribenten från 1815-talet, Lady Whistledown, står dottern till den något skandalomsusade adelsfamiljen Featherington, den yngsta dottern Penelope (Nicola Coughlan). En karaktär som under de två första säsongerna har verkat lite i skuggorna och i hörnen av balsalen, men som (delvis) avslöjades som en dubbelnatur i den föregående säsongen, och samtidigt formade en varm vänskap med Colin Bridgerton (Luke Newton).

Läs också Mer pompa, ståt och bara bröst Bridgerton är definitivt ett av de mest potenta kostymdramerna.

Nu är det Penelopes tur att vara ny och glänsa – men självrättfärdigheten är fortfarande hård och hatisk bland societeten, med den illvilliga Cressida (Jessica Madsen), den eldiga Eloises väninna, i spetsen.

Visserligen inte en skandalöst dålig säsong, men bara så mycket tråkigare än de två föregående, och mer formeldriven. Där vi under två säsonger har vant oss vid fascinerande karaktärer, fängslande intriger och saftiga detaljer, känns del I av den tredje säsongen som en enda lång gäspning.

Bridgerton-sesong-3-del-II_1-5 Bridgerton-sesong-3-del-II_1-9 Bridgerton-sesong-3-del-II_1-8 Bridgerton-sesong-3-del-II_1-7 Bridgerton-sesong-3-del-II_1-3 Bridgerton-sesong-3-del-II_1-2
<
>
Bridgerton, säsong 3, del II (Foto: Netflix)

Den nya säsongen följer kärleksresan mellan Colin Bridgerton (Luke Newton) och Penelope Featherington (Nicola Coughlan).

Tråkigt eller inte, det är ett obestridligt faktum att Bridgerton fortfarande fängslar massorna. Del I uppnådde den största öppningshelgen i seriens historia, med över 41 miljoner visningar under de första fyra dagarna.

I fjol släpptes den mycket framgångsrika spin-off-serien Queen Charlotte – A Bridgerton Story, med fokus på den excentriska drottning Charlotte (India Amarteifio/Golda Rosheuvel) och hennes fascinerande, och tuffa, resa uppför den brittiska klasstegen.

Bridgerton, sesong 3 (Foto: Netflix)

Intrigerna i den förmögna London-borgarklassen på 1800-talet bygger på Julia Quinns roman. I centrum står den förmögna familjen Bridgerton, som består av en änka med sju(!) barn och lever i ett samhällsskikt som är överdrivet fokuserat på prestige, status, sociala förbindelser och rangordning.

Åtta böcker har skrivits om familjen, och Netflix gav redan förra året grönt ljus för säsong 3 och 4 av Bridgerton. Med den enorma framgång som serien har upplevt förväntar vi oss åtta säsonger.

Bridgerton, säsong 3, del II (Foto: Netflix)

Serieskapare är Jess Brownell, medan Shonda Rhimes fortsätter som producent, och flera nya karaktärer introduceras i säsong 3, inklusive Lord Debling (Sam Phillips), en ny friare till Coughlans Penelope.

Bridgerton-fans (och det finns gott om dem! ) kan också glädjas åt att återse flera av sina favoritkaraktärer, däribland Eloise Bridgerton (Claudia Jessie), Benedict Bridgerton (Luke Thompson), drottning Charlotte (Golda Rosheuvel), Lady Danbury (Adjoa Andoh), Cressida Cowper (Jessica Madsen), Will Mondrich (Martins Imhangbe), Alice Mondrich (Emma Naomi) och systrarna Prudence Featherington (Bessie Carter) och Philipa Featherington (Harriet Cains).

Läs också Kungen blir krönt – till tragedi! Netflix expanderar Bridgerton-universumet – och på ett oväntat originellt sätt.

Skådespelarna för säsong 3 består av:

 • Nicola Coughlan (Penelope Featherington)
 • Luke Newton (Colin Bridgerton)
 • Claudia Jessie (Eloise Bridgerton)
 • Luke Thompson (Benedict Bridgerton)
 • Golda Rosheuvel (Queen Charlotte)
 • Adjoa Andoh (Lady Danbury)
 • Ruth Gemmell (Violet Bridgerton)
 • Lorraine Ashbourne (Mrs. Varley)
 • Hannah Dodd (Francesca Bridgerton)
 • Simone Ashley (Kate Sharma)
 • Jonathan Bailey (Anthony Bridgerton)
 • Harriet Cains (Philipa Featherington)
 • Bessie Carter (Prudence Featherington)
 • Jessica Madsen (Cressida Cowper)
 • Florence Hunt (Hyacinth Bridgerton)
 • Martins Imhangbe (Will Mondrich)
 • Will Tilston (Gregory Bridgerton)
 • Polly Walker (Portia Featherington)
 • Julie Andrews (Lady Whistledown)
 • Hugh Sachs (Brimsley)
 • Emma Naomi (Alice Mondrich)
 • Kathryn Drysdale (Genevieve Delacroix)
 • Sam Phillips (Lord Debling)
Nicola Coughlan, ”Bridgerton, säsong 3, del II” (Foto: Netflix)

Förutom skandaler lovar Coughlan oss den mest romantiska säsongen hittills:

Season one was about passion, season two was about longing and season three, I think it’s romance all the way. It’s just so romantic like there was a lot of moments on set where we’d film something and we’d turn around and everyone would be sort of clutching their chest being like ’oh my God, that kind of love!’ It’s really special and it stays very true to the books.

Bridgerton, säsong 3 (Foto: Netflix)
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Spionuppföljare

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Dags för mer fransk romantik

No more Netflix...!

Ny trailer från kostymdramats värld

Trailern är här!

Komedilegenden återvänder till sina rötter!

Väntan är över!

Premiär i höst!

Sci-fi-klassiker klar för streaming!

Premiärdatumet är klart!

Rulla till toppen