TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Baz Luhrmann återupplivar The King!

Till sommaren kommer ännu en film om den legendariske King of Rock and Roll, Elvis Presley, på bio.

forfatter
Publicerad 2022-02-19 - 00:01

Den australiske, något excentriske och starkt visuella regissören, Baz Luhrmann, har nu tagit sig an The King’s liv.

Luhrmann står bakom storfilmer som Romeo & Julia, Moulin Rouge, Australia och The Great Gatsby. Till sommaren kommer hans version av tidernas största rockstjärna ELVIS Aaron Presley och dennes liv.

Denna vecka släpptes den första trailern till storfilmen Elvis:

Elvis Presley föddes i Tupelo, Mississippi i 1935. Redan i 1977 (endast 42 år gammal) tackade Rockkungen för sig, då han dog under tragiska omständigheter på sitt älskade Graceland.

Efter genombrottet i 1956, fram till sin död, ändrade han musikindustrin fundamentalt och sålde flera album än någon annan har gjort.

Samtidigt lade han grunden för de stora konserterna – som dagens artister i stor grad lever av. På toppen av det hela, i tillägg till musiken, var Elvis ett populärkulturellt fenomen, som upplevde en persondyrkan och kändisstatus helt utan historiskt motstycke.

Elvis Presley
Elvis (Foto: Warner Bros.)

Elvis blir inte alls den första filmen om The King, men med Luhrmann bakom rodret har vi stora förväntningar på filmen – förväntningar som har blivit ytterligare uppskruvade efter den fascinerande trailern.

Huvudrollen i den kommande filmen spelas av Austin Butler (Once Upon a Time… in Hollywood), medan filmstjärnan Tom Hanks har tagit sig an uppgiften att porträttera Elvis’ legendariske manager, överste Tom Parker.

I övriga roller hittar vi Olivia DeJonge, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr. och Luke Bracey.

Elvis 1 Elvis 4 Elvis 2
<
>
Elvis (Foto: Warner Bros.)

Filmen har världsomspännande biopremiär 24:e juni, med påföljande HBO Max-premiär den 8:e augusti.

Läs också Tarantino-fest Quentin Tarantinos hyllning till Hollywoods guldålder är en av hans starkaste filmer.

Som en annan rock-ikon, Bruce Springsteen, har uttalat om Rockkungen:

Before Elvis, there was nothing!

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
En kvinnlig Hulk kan väl omöjligen vara bra? Det finns många droppar i havet – och uppenbarligen ännu fler i Marvel-universumet. Men She-Hulk är faktiskt en frisk fläkt i genren.
Se Karpe på Viaplay Från och med idag kan du se den kritikerrosade Karpe-dokumentären på Viaplay.
Vi vill hellre se Durek som norsk kung! Netflix kokar pinsam, bitvis amatörmässig, såpopera-soppa av historien om det norska kronprinsparet.
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend