TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Avatar 2 The Way of Water: den första trailern

Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.

forfatter
Publicerad 2022-05-10 - 13:20

Det har verkligen tagit tid, men nu den första Avatar-uppföljaren klar.

20th Century Fox har släppt trailerna till Avatar: The Way of Water. Filmen är James Camerons första uppföljare till Avatar (2009), filmen som dragit in mest biointäkter någonsin.

Filmen har biopremiär 14 december.

Avatar 2 8
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)

Mer än tio år efter händelserna i den första filmen berättar Avatar: The Way of Water historien om Sully-familien (Jake, Neytiri och deras barn), om tragedin som följer dem och hur långt de måste gå för att skydda varandra och hålla sig vid liv.

Filmen är regisserad av James Cameron och producerad av Cameron och Jon Landau.

I rollerna syns Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Cliff Curtis, Joel David Moore, CCH Pounder, Edie Falco, Jemaine Clement och Kate Winslet.

 

Disney meddelar samtidig att de kommer att släppa Avatar på bio igen i höst.

Läs också The Boss’ personlige, og utleverende, triumf Tidernas mest berömda 3D-film, som nästan helt på egen hand såg till att formatet lanserades igen. Avatar släpptes på Blu-ray för två och ett halvt år sedan, fast bara i 2D. På grund av ett avtal med Panasonic har vanliga dödliga fått vänta tills nu med att njuta av den i 3D!
Avatar 2 6 989x522 1 Avatar 2 4 989x522 1 Avatar 2 3 989x522 1 Avatar 2 2 989x522 1 Avatar 2 5 989x522 1
<
>
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)

2009 skapade den maniske regissören James Cameron filmhistoria med sitt visuella mästerverk Avatar.

Skulle man vältra sig i den nya tekniken hemma i sitt eget vardagsrum var man tvungen att investera i en ny flaggskepps-TV. Plus vara beredd på att bränna ytterligare 5 000–8 000 kronor bara på 3D-glasögon. Dessutom fanns risken att man inte skulle kunna använda sina glasögon om grannen bjöd in till 3D-filmkväll, bara för att han hade en TV med ett annat 3D-system!

 

Vi medger gärna att vi blev imponerade och lät oss ryckas med av den visuellt storslagna filmen Avatar, men vi var ändå så klarsynta att vi skrev så här i vår recension:

”Men om vi skalar bort all digital yta (och 3D-effekten) så återstår en ganska så ordinär, tja rent klichéartad, historia om kampen mellan det goda och det onda – i en galax, far far away.”

Det verkar inte som om Cameron brydde sig särskilt mycket om vår recension, han var snarare mer intresserad av de astronomiska biljettintäkterna, för de senaste 11 åren har kanadensaren inte fokuserat på någonting annat än uppföljare till sitt sci-fi-epos. Och ja, vi pratar om uppföljare i pluralis – hela fyra stycken.

Filmerna har fått nya premiärdatum med jämna mellanrum – och även om det är helt sant att corona-helvetet har flyttat fram de flesta storfilmernas biopremiärer från 2020, så vill vi faktiskt påminna om att Avatar 2 ursprungligen hade planerad premiär 2014 (!).

Samma år skrev vi att inspelningen hade börjat i Nya Zeeland. Hösten 2020 kunde vi berätta att filmandet var avslutat.

Läs också Corona: Nådastöten för bio? Lockdown i USA ger oss ett magert bioutbud framöver.

I samband med den avslutande filminspelningen säger Cameron:

”COVID hit us like it hit everybody. We lost about four and a half months of production. As a result of that, we’ve rolled around one more full year for a release in December of 2022. That’s been announced already. (…) …that doesn’t mean I have an extra year to finish the film because the day we deliver ‘Avatar 2,’ we’ll just start working on finishing ‘Avatar 3,’. So where we are right now, I’m down in New Zealand shooting, we’re shooting the remainder of the live-action.”

Avatar 2 7 1536x810 1
Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)

Premiärdatum för Avatar 2 är alltså 14 december 2022 – så här väntar fortfarande en hel del post production-arbete.

Och den som lever har mer att se fram emot:

  • Avatar 3: 2024
  • Avatar 4: 2026
  • Avatar 5: 2028
Avatar 2 9 770x1140 1
Avatar 2 9 Avatar 2: The Way of Water (Foto: 20th Century Fox)

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Maverick är (äntligen!) tillbaka Endast få dagar kvar tills Maverick flyger igen - i Top Gun 2.
Marvel-hjältarna kommer hem Alla de ursprungliga Marvel-serierna, som från början producerade av Netflix, har nu försvunnit från streamingtjänsten.
Svensk Prime Video-serie Äntligen satsar Prime Video på lokalproducerat innehåll.
Spänningsthriller från Mellanöstern håller tempot Mossads intrikata skuggkrig mot ärkefienden är fortfarande en av de bättre spionserierna.
Medelmåttigt av Connelly Halvbrodern till den mer berömde Harry Bosch har fått en egen TV-serie – men vi är inte särskilt imponerade.
Se den första Avatar 2-trailern Nu är trailern till James Cameron efterlängtade (?) uppföljare till megasuccén Avatar här.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend