Foto & Video Hi-fi Hemmabio Högtalare Hörlurar TV

Årets bästa film och TV-serie

Under året som gått har vi plöjt igenom betydligt fler än 100 filmer och TV-serier. Mycket bra, väldigt mycket mediokert och förvånansvärt lite som fått maxbetyg.

Av / 2017-11-07 - 09:18
Årets bästa film och TV-serie

Att sammanfatta ett helt års filmer och TV-serier känns alltid en smula märkligt. Förvånansvärt många av filmerna/serierna har man glömt bort, en del pärlor återvänder från glömskan samtidigt som man får en mer helhetlig bild av året som gått. Och summa summarum: vi kan sammanfatta 2017 med att det var ett år som präglades av medelmåttighet och brist på vilja att satsa på något nydanande.

Ännu ett år dominerades de stora (i andemeningen STOR budget) filmerna från Hollywood av upprepningar och remakes. Det överdrivna intresset för superhjältar fortsatte för fullt 2017. Många av de bästa produktionerna från skaparna av TV-serier. Ofta uppvisar de en mycket större vilja att satsa på något nytt än den relativa enformighet som spottas ut ur Hollywoodfabrikerna.

Netflix fläskade till med tidernas dyraste TV-serie i storproduktionen The Crown, om drottning Elizabeths tidiga regeringstid. Bland de gamla trotjänarna är det fortfarande Game of Thrones som imponerar mest. Av allt nytt blev vi fascinerade av skrämmande bra skådespelare (i en väl artificiell miljö) i Big Little Lies, och årets mest spännande nykomlingar var den dystopiska framtidsvisionen The Handmaid’s Tale – ett nydanande och högaktuellt drama.

 

ÅRETS BÄSTA FILM

Manchester by the Sea

Blu-ray
Release: 5 juni 2017
Regi: Kenneth Lonergan
FILM: 6

Smärtsamt och vackert om bottenlös sorg. En liten filmpärla om förlust, förtvivlan, familjen och att gå vidare i livet.

De två bröderna Lee (Casey Affleck) och Joe (Kyle ”Bloodline” Chandler) växer upp i den sömniga småstaden Manchester i New England, en timme norr om storstaden Boston. I vuxen ålder upptäcker familjen att Joe lider av en obotlig hjärtsjukdom.

En film du kommer att minnas länge, både för den starka berättelsen och framför allt för skådespelarprestationerna och den utmärkta, autentiska dialogen. 6 skinande stjärnor och utmärkelsen Årets bästa film!

Läs hela recensionen här

 

 

ÅRETS BÄSTA TV-SERIE

Netflix: Bloodline, säsong 3

Netflix
Release: 27 maj 2017
Regi: Todd A. Kessler
FILM: 6

Mästerlig avslutning på sagan om Rayburns, en familj med fler mörka hemligheter än det finns stjärnor på himlavalvet.

Precis som sina karaktärer är serien inte helt felfri. Efter ett tag blir det lite för mycket otroliga tragedier som drabbar familjen och några av alla hopplösa beslut känns väl långsökta.

Vi kommer att sakna familjen Rayburn, som med sina svek, lögner och mänskliga svagheter har gett oss gåshuds-TV från soliga Florida Keys. Bloodline är definitivt något av det bästa du kan strömma hemma i vardagsrummet just nu, och en given vinnare av Årets bästa TV-serie.

Läs hela recensionen här

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Ljud & Bilds dedikerade filmrecensent och VD. Tor har arbetat på L&B sedan 2005. Under 2003–2005 ägde han och en partner ett tidningsförlag med bland annat en filmtidning i portföljen, ett intresse han har tagit med sig till L&B. Tor har en cand.polit-utbildning från UiO men känner sig väldigt hemma bakom ratten på ett medieföretag.

Skriv en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Max med norska MILFs!

Gängkriget fortsätter

Vill tillbaka i sadeln!

Högerextrem valmanipulation!

Se Robert Downey Jr. i en ny spionserie!

Premiär igår!

Yellowstone lever!

Kommande höjdpunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailern!

Premiär idag!

Känslorna är tillbaka!

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen