TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ny serie från skaparna av Dark

Produktionen av Netflix-serien 1899 har påbörjats.

forfatter
Publicerad 2021-05-03 - 14:52

I dag meddelade Netflix och Dark Ways, ett nystartat produktionsbolag som leds av skaparna av serien Dark, Jantje Friese och Baran bo Odar, att produktionen av deras efterlängtade Netflix Original-serie 1899 har börjat.

Dark Ways har samlat en internationell rollista till 1899. Bland skådespelarna finns danska namn som Lucas Lynggaard Tønnesen (The Rain), Clara Rosager (Before the Frost), Alexandre Willaume (Equinox) och Maria Erwolter samt internationella namn som Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Rosalie Craig, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards och Anton Lesser .

1899 är en flerspråkig serie och därför talar karaktärerna sitt eget modersmål.

Inspelningarna kommer att äga rum i en nybyggd virtuell produktionsstudio, som är den största i sitt slag i Europa. Detta ger en möjlighet att göra en stor mängd komplexa optiska inspelningar i kameran med hjälp av virtuell dekor och platser gjorda med en speciell spelmotorteknik.

1899

De åtta avsnitten följer de mystiska händelserna ombord på ett immigrantfartyg från Europa till New York. Passagerarna, som alla har olika bakgrund och nationalitet, förenas genom sina förhoppningar och drömmar om ett nytt århundrade och en framtid i ett annat land. När de mitt på öppna havet stöter på ett annat fartyg som varit saknat i flera månader, tar deras resa en oväntad vändning. Vad de hittar ombord förvandlar deras resa till det förlovade landet till en mardrömslik gåta som kopplar ihop varje passagerares förflutna genom en väv av hemligheter.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
HBO rasar över jätteläcka Handlingen i alla avsnitt av den nya HBO-serien House of the Dragon har läckt ut på Reddit.
Marvel lanserar kvinnlig version av Hulken! Marvel-universumet är uppenbarligen inkomplett utan en kvinnlig version av den arga gröna mannen känd som Hulken.
Nu är musen störst av dem alla! Det tog bara Musse Pigg två och ett halvt år att putta ner Netflix från strömningstronen.
Vinner hon kronprinsens hjärta? Netflix släpper nu en trailer för ännu en norsk långfilm.
Dramat som fängslade en hel värld En dramatisk historia från verkligheten – men Howard lyckas aldrig höja temperaturen till kokpunkten.
Gosling vs. Evans! Bröderna Russo levererar sin version av halsbrytande spionfilm, men glömmer den mänskliga aspekten.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend