Nyhet

Ny serie från skaparna av Dark

Produktionen av Netflix-serien 1899 har påbörjats.
1899 Netflix
forfatter

I dag meddelade Netflix och Dark Ways, ett nystartat produktionsbolag som leds av skaparna av serien Dark, Jantje Friese och Baran bo Odar, att produktionen av deras efterlängtade Netflix Original-serie 1899 har börjat.

Dark Ways har samlat en internationell rollista till 1899. Bland skådespelarna finns danska namn som Lucas Lynggaard Tønnesen (The Rain), Clara Rosager (Before the Frost), Alexandre Willaume (Equinox) och Maria Erwolter samt internationella namn som Emily Beecham, Aneurin Barnard, Andreas Pietschmann, Miguel Bernardeau, Maciej Musial, Rosalie Craig, Yann Gael, Mathilde Ollivier, José Pimentão, Isabella Wei, Gabby Wong, Jonas Bloquet, Fflyn Edwards och Anton Lesser .

1899 är en flerspråkig serie och därför talar karaktärerna sitt eget modersmål.

Inspelningarna kommer att äga rum i en nybyggd virtuell produktionsstudio, som är den största i sitt slag i Europa. Detta ger en möjlighet att göra en stor mängd komplexa optiska inspelningar i kameran med hjälp av virtuell dekor och platser gjorda med en speciell spelmotorteknik.

1899

De åtta avsnitten följer de mystiska händelserna ombord på ett immigrantfartyg från Europa till New York. Passagerarna, som alla har olika bakgrund och nationalitet, förenas genom sina förhoppningar och drömmar om ett nytt århundrade och en framtid i ett annat land. När de mitt på öppna havet stöter på ett annat fartyg som varit saknat i flera månader, tar deras resa en oväntad vändning. Vad de hittar ombord förvandlar deras resa till det förlovade landet till en mardrömslik gåta som kopplar ihop varje passagerares förflutna genom en väv av hemligheter.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.
Ingen bindningstid
Redan prenumerant?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategichef och journalist. Peter har arbetat för Ljud & Bild sedan 2012. Han har varit aktiv som teknikjournalist i många medier sedan 1998, bland annat som chefredaktör för prylmagasinet GEAR och som journalist för tidningarna PC World och Privat Computer. Peter skriver om mobiltelefoner och andra bärbara enheter samt om teknisk innovation, inklusive 5G, elektrisk mobilitet och smarta hem.