TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla sprider trafiken på sportlovet

Halva priset på Supercharging om man inte åker på de stora resdagarna.

forfatter
Publicerad 2021-02-13 - 10:00

I samband med sportlovet 2021 sänker Tesla Supercharging-priserna med 50 % vissa dagar för att uppmuntra människor att resa på andra dagar än de stora resdagarna.

Även om ett resultat kan vara att det blir mindre trångt i trafiken, vilket är säkrare och innebär färre farliga omkörningar, så är det inte anledningen till rabatten. Tesla vill nämligen sprida kapaciteten i Supercharger-nätverket och vill se hur priset kan användas som ett verktyg.

Läs också Här inne blir det knäpptyst Teslas 2021-modeller är inte bara snabbare än blixten, de får ett saftigt ljudsystem med aktiv brusreduktion.

Sverige och Norge är de första länderna som har denna testperiod i samband med sportlovet.

Alla Supercharger-stationer har sänkt priset med 50 % följande dagar:
• Lördag 13 februari och måndag 15 februari
• Lördag 20 februari och måndag 22 februari
• Lördag 27 februari och måndag 1 mars
• Lördag 6 mars och måndag 8 mars

Just nu är genomsnittspriset för Supercharging 3,62 kr per kWh. Under de fyra lördagarna och måndagarna sänks alltså priset till 1,81 per kWh. Det aktuella priset för specifika Supercharger-stationer kan hämtas via bilarnas navigationssystem.

tesla.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Kolla in Fords automatiska "laddningsrobot" Ford testar en ny typ av automatisk laddstation där du inte behöver plugga in laddkabeln själv.
Porsche Taycan får längre räckvidd Får ökad räckvidd efter service, men det är mer än räckvidden som har förbättrats.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend