TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Tesla sprider trafiken på sportlovet

Halva priset på Supercharging om man inte åker på de stora resdagarna.

I samband med sportlovet 2021 sänker Tesla Supercharging-priserna med 50 % vissa dagar för att uppmuntra människor att resa på andra dagar än de stora resdagarna.

Även om ett resultat kan vara att det blir mindre trångt i trafiken, vilket är säkrare och innebär färre farliga omkörningar, så är det inte anledningen till rabatten. Tesla vill nämligen sprida kapaciteten i Supercharger-nätverket och vill se hur priset kan användas som ett verktyg.

Här inne blir det knäpptyst Teslas 2021-modeller är inte bara snabbare än blixten, de får ett saftigt ljudsystem med aktiv brusreduktion.

Sverige och Norge är de första länderna som har denna testperiod i samband med sportlovet.

Alla Supercharger-stationer har sänkt priset med 50 % följande dagar:
• Lördag 13 februari och måndag 15 februari
• Lördag 20 februari och måndag 22 februari
• Lördag 27 februari och måndag 1 mars
• Lördag 6 mars och måndag 8 mars

Just nu är genomsnittspriset för Supercharging 3,62 kr per kWh. Under de fyra lördagarna och måndagarna sänks alltså priset till 1,81 per kWh. Det aktuella priset för specifika Supercharger-stationer kan hämtas via bilarnas navigationssystem.

tesla.com

Lämna en kommentar

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft något annat heltidsjobb än på Ljud & Bild. Å andra sidan har han varit här nästan halva sitt liv, ända sedan 2001 när han skickade en jobbansökan till fel adress (han ville egentligen till en inspelningsstudio med samma namn). Gråbeins expertis är främst inom hifi, hörlurar och hemmabio, men det händer att han glimtar till med andra kvaliteter också.