Bil & Elfordon Datorer Sport & Träning Gaming Mobil Smart hem Teknik

Nyhet

Smart SUV

Får längre räckvidd och mer plats.

Skrivet av / 2021-01-21 - 14:03
Smart SUV

Lilla Smart ForTwo är ikonisk. Småbilen som kan parkeras på tvären och rymmer två personer var enormt populär i södra Europa. I Norden har den inte fått något stort fotfäste på marknaden, inte ens när det lanserades en fyrdörrars ForFour som gick på batteri.

Men den här kan bli mycket mer populär.

Prototypen på bilderna visar hur nästa Smart-modell kan se ut. Det är en kompakt SUV-liknande elbil med högre markfrigång, i samma klass som Peugeot e-2008.


I følge Auto Express vil Smart SUV-en bli bygget i Kina på en ny elektrisk plattform utviklet sammen med Geely, som er kjent som eiere av Volvo, og halve Polestar.

I et innlegg på Linkedin, sier visepresident for salg og marketing i Smart, Daniel Lescow, at den nye SEA-plattformen som eSUV-en blir bygget på, er perfekt for elektriske småbiler.

Spesifikasjoner for den kompakte firedørs Smart-bilen, er ikke kjent, men Smart har hatt Hyundai Kona i kikkerten, og den har som kjent opptil 440 km rekkevidde. Trolig vil denne få flere batteripakker, for det er ikke alle som trenger over 40 mils rekkevidde.

Den vil garantert ha langt større rekkevidde en dagens Smart EQ ForFour, som ikke går lengre enn maks 130 km på en lading.

Lasse Svendsen
Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Se den elektriska hojen i Göteborg

Världens första i sitt slag

Elbil från... Xiaomi.

Blir väldigt billig

Ny Segway elsparkcykel

Här är Volkswagens första eldrivna kombi

Rivians "bus eller godis"

Honda, Lexus och Toyota visar upp framtidens elbilar

Dynaudio i prisvärd elbil

Elektrisk Countryman på väg

Provkörd: NIO EL6

Starten på en ny trend

0
Ljud & Bild
Rulla till toppen