Følg oss på

Sök efter tester, nyheter och recensioner...

Smart SUV

Får längre räckvidd och mer plats.

Lilla Smart ForTwo är ikonisk. Småbilen som kan parkeras på tvären och rymmer två personer var enormt populär i södra Europa. I Norden har den inte fått något stort fotfäste på marknaden, inte ens när det lanserades en fyrdörrars ForFour som gick på batteri.

Men den här kan bli mycket mer populär.

Prototypen på bilderna visar hur nästa Smart-modell kan se ut. Det är en kompakt SUV-liknande elbil med högre markfrigång, i samma klass som Peugeot e-2008.


I følge Auto Express vil Smart SUV-en bli bygget i Kina på en ny elektrisk plattform utviklet sammen med Geely, som er kjent som eiere av Volvo, og halve Polestar.

I et innlegg på Linkedin, sier visepresident for salg og marketing i Smart, Daniel Lescow, at den nye SEA-plattformen som eSUV-en blir bygget på, er perfekt for elektriske småbiler.

Annons

Spesifikasjoner for den kompakte firedørs Smart-bilen, er ikke kjent, men Smart har hatt Hyundai Kona i kikkerten, og den har som kjent opptil 440 km rekkevidde. Trolig vil denne få flere batteripakker, for det er ikke alle som trenger over 40 mils rekkevidde.

Den vil garantert ha langt større rekkevidde en dagens Smart EQ ForFour, som ikke går lengre enn maks 130 km på en lading.

Läs alla artiklar i 1 månad för 49 kr

Få tillgång till alla plus-artiklar samt hela testarkivet.

ingen bindningstid Vill du beställa tidningen? Klicka här Redan prenumerant?
forfatter

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Vis kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2020 Publish AS

Nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
© 2021 Publish AS – Ljud & Bild följer Pressombudsmannens etiska regler för press, TV och radio. Som läsare har du bara rätt att använda innehållet på ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål. Du får ladda ner, länka till och skriva ut innehåll från ljudochbild.se för personliga och icke-kommersiella ändamål under förutsättning att du hänvisar till källan samt respekterar eventuella rättighetshänvisningar och/eller -reservationer. Du får inte använda innehåll, inklusive (men inte begränsat till) ikoner och utmärkelser, för några andra ändamål eller på några andra sätt än vad som uttryckligen tillåts. Obs! Artiklar som ligger utanför plustjänsten är ”friköpta” från betalväggen av tillverkaren/leverantören i fråga.