TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Polestar 5 närmar sig

Polestar 5 är inspirerad av flygplansdesign.

forfatter
Publicerad 2021-11-26 - 11:28

Kommande Polestar 5 blir en femsitsig och fyradörrars grand tour-modell, i samma anda som BMW i4 och Audi e-Tron GT, för bara att nämna några. Den kommer inte att synas på vägarna förrän 2024, men till dess slipper Polestar små glimtar av bilen. Som påminner en hel del om konceptbilen Polestar Precept.

– Med Precept-dokumentären gör vi något som biltillverkare inte brukar göra. Vi in går bakom kulisserna och visar öppet förvandlingen av den här slående modellen – från konceptbil till produktionsklar. Det gör mig stolt att se hur mycket av konceptbilens design som går igen i Polestar 5. Det är en stor prestation av våra designer och ingenjörer, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

I den här videon får vi veta mer om inspirationen till designen – den har till exempel ingen bakruta – och mycket mer om hur designteamet tänkt och varifrån Nahum Esbobedo hämtar inspiration när han ritar bilar.

Kolla till exempel in dörrarna, lösningen är lika ovanlig som cool.

Läs också Skandinavisk körglädje Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon
forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Därför köpte jag en Tesla Inte nödvändigtvis den bästa bilen. Men det är den jag behöver.
Kolla in de senaste bilderna - och videon - av Rolls-Royce Spectre Den första elektriska Rollsen kommer 2023. Körkomforten ska vara som ett flygande matta!
Första tjuvtitten på ny konceptbil från Mini Konceptbilen Mini Concept Aceman ger ett första intryck av framtidens formspråk hos Mini.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend