Nyhet

Polestar 5 närmar sig

Polestar 5 är inspirerad av flygplansdesign.
Polestar 5
forfatter

Kommande Polestar 5 blir en femsitsig och fyradörrars grand tour-modell, i samma anda som BMW i4 och Audi e-Tron GT, för bara att nämna några. Den kommer inte att synas på vägarna förrän 2024, men till dess slipper Polestar små glimtar av bilen. Som påminner en hel del om konceptbilen Polestar Precept.

– Med Precept-dokumentären gör vi något som biltillverkare inte brukar göra. Vi in går bakom kulisserna och visar öppet förvandlingen av den här slående modellen – från konceptbil till produktionsklar. Det gör mig stolt att se hur mycket av konceptbilens design som går igen i Polestar 5. Det är en stor prestation av våra designer och ingenjörer, säger Thomas Ingenlath, VD för Polestar.

I den här videon får vi veta mer om inspirationen till designen – den har till exempel ingen bakruta – och mycket mer om hur designteamet tänkt och varifrån Nahum Esbobedo hämtar inspiration när han ritar bilar.

Kolla till exempel in dörrarna, lösningen är lika ovanlig som cool.

Skandinavisk körglädje Polestar 2 har allt som behövs för att bli en succé, inklusive en välljudande anläggning från Harman Kardon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

 

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.