TESTER GUIDER FILM & TV HÖGTALARE TV HÖRLURAR HI-FI FOTO SMART HEM HEMMABIO DATOR MOBIL GAMING
Nyhet

Ford Mustang Mach-E kan dra tyngre släpvagn

Mustang Mach-E kan ta upp till 75 kg på taket.

forfatter
Publicerad 2022-07-15 - 13:27

Hittills har det inte varit tillåtet att lasta på taket på Mustang Mach-E, men nu har typgodkännandet ändrats och samtidigt får flera versioner av Mustang Mach-E dra tyngre släpvagnar.

Detta gäller alla sålda varianter av Mustang Mach-E, och naturligtvis även nya bilar.

Men det finns en liten variation här, för medan upplagan utan panoramatak kan ta hela 75 kg, är upplagan med panoramatak begränsad till 65 kg.

Inte mycket skillnad, och båda kan ta takboxar, kajaker eller cyklar på taket utan problem.

Ford Mustang Mach E GT taklast 2022 36

Ford Mustang Mach E GT taklast

Godkännandet kräver inga fysiska ändringar, men kräver en OTA-uppdatering av instruktionsboken på bilen, som bekräftar att bilen är godkänd för 75 eller 65 kg taklast.

Om du behöver ha semesterbagage på taket innan instruktionsboken uppdateras, kan återförsäljare utfärda fysisk dokumentation utan kostnad för kunden.

Ford säger också att släpvagnsvikten har ökat från 750 till 1000 kg på flera av varianterna av Mustang Mach-E. Detta kan dock kräva ett godkännande av bilbesiktningen.

Mach E Trailer 14
Mach E Trailer 14

 

Mustang Mach-E GT: Ett sådant odjur!

Vi har kört Ford Mustang Mach-E GT

Det är bara att njuta!

forfatter

Lasse Svendsen

Chefredaktör. Lasse har jobbat på Ljud & Bild sedan 1999. Han har också skrivit om fotografi i tidningen Fotografi och om hifi i tidningen Audio Video samt har jobbat som biljournalist på tidningen Drive. Allt började 1980 med en Garrard-skivspelare, en Tandberg-förstärkare och ett par Jamo-högtalare. Han har också lång erfarenhet av hifi-industrin och skriver i dag mycket om hifi, foto, datorer och ljud men även om bilar.

Kommentarer


Välkommen till Ljud & Bilds kommentarsfält. Vi vill gärna veta vad du tycker. Håll dig till temat och var saklig, så slipper vi moderera inlägg. Andra frågor eller synpunkter skickas till Redaktion@ljudochbild.se

Subscribe
Notify of

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nu kan du beställa din Polestar 6 Polestar 6 blir en Porsche-mördare
Teslas hemliga vapen: en superdator Superdatorn Tesla Dojo är deras vapen i kampen om att ha de säkraste, mest självkörande bilarna.
Billigare Tesla Y? Det finns tecken på att Tesla har en bakhjulsdriven Model Y på gång. Den byggs i så fall i Tyskland och har ett mindre batteri – och den kan komma väldigt snart.
Bluetooth säkrar däcken Det finns en app för det: Håll digital koll på cykelns däcktryck.
Great Scott! DeLorean Alpha5 får ljud från Cambridge Audio Kan det bli en bilstereo med hela 1,21 gigawatt?
Teslas vilddjur kan äntligen beställas De lyckligaste får sin Model S Plaid eller Model X Plaid redan innan nyår.
Följ Ljud & Bild
Send this to a friend